Let Love Rule
Terug naar overzicht

Let Love Rule

Wervelende cocktail van muziek, woord en performance

  • Literatuur & debat
  • Vrijdag 12 februari, 20:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

****LIVE stream****

Gratis te volgen via Facebook of Vimeo


Let Love Rule is het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van spoken word & muziek. We maken ons graag klaar voor een nieuwe editie van dit mini-festival, opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangens.

Liefde. Vaak denken we bij dit woord onmiddellijk aan romantische relaties. 2020 kwam en haalde een hoop veronderstellingen onderuit. Tijdens de quarantaine verlangden en misten we, droomden en hunkerden we ook echt naar de onschatbare relaties met onze vrienden, (gekozen) familie, zelfs met onbekenden op straat en op café. In tijden van een pandemie vieren we de liefde voor het leven. Al voor de elfde keer bezingen we de liefde in de aanloop naar Valentijn met minifestival Let Love Rule.

Deze verlangens, dromen en hunkeringen worden gebracht door Hans Depelchin, Emma Lesuis, Anne Verger, Alex Deforce en Charlotte Jacobs en Johannes Verschaeve. Laat je verrassen door een mix van jong en oud, tekst en muziek, en warmte… veel warmte!


Charlotte Jacobs

Misschien doet de naam Charlotte Jacobs wel al een belletje rinkelen door het electroproject 'Seiren'. De Belgische zangeres/componiste woont intussen in Brooklyn, New York. In 2019 bracht ze haar eerste soloalbum Fishtale uit. Ze werkt ook geregeld samen met dichter Alex Deforce, waarbij hij Nederlandstalige spoken word over haar muziek brengt.

Emma Lesuis

Ze schrijft, filmt en performt. Ze maakte onder andere documentaires voor Canvas, schrijft essayistische teksten en was in vorig seizoen in theaters te zien met de docuvoorstelling Aardappelbloed. Haar werk is vaak persoonlijk zodat ze niet naar de psycholoog hoeft. Op dit moment is ze bezig met de research van haar eerste lange documentaire in samenwerking met omroep HUMAN.

Hans Depelchin

De prille schrijver en performer uit Oostende behaalde z’n master vergelijkende moderne letterkunde en studeerde in 2019 af aan de opleiding woordkunst van het Antwerpse conservatorium. Hij publiceerde verhalen en poëzie in Tirade, Extaze, Kluger Hans, Deus Ex Machina, DW B en Het Liegend Konijn. In november 2020 verscheen zijn debuutroman Weekdier bij Uitgeverij De Geus. 

Alex Deforce

Alex Deforce debuteerde in 2019 met de EP 'Nachtdichter' van Victor De Roo, bij het Amsterdamse label Knekelhuis. Recenter voorzag hij Brihang van poëtische interludiums op zijn 'Casco' album, waarvoor hij gedichten van Georges Perec voordroeg. Eind september 2020 kwam zijn eerste solo 7 inch uit op het Brusselse Lexi Disques label.

Johannes Verschaeve

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band doet de Gentse Oostendenaar het helemaal alleen als Johannes Is Zijn Naam. Poëtische, Nederlandstalige teksten kronkelen zich tussen sissende ritmeboxen en primitieve synths. Johannes als een eenzame crooner aan de microfoon…

Anne Vegter

Anne Vegter begon haar carrière als auteur van kinderboeken en sprookjes.Midden jaren 90 debuteerde ze als prozaschrijver voor volwassenen met de erotische verhalenbundel Ongekuiste versies. In al haar werk zet Vegter eenzelfde veerkrachtige stijl in, die enerzijds surrealistisch, anderzijds verontrustend kan worden genoemd. In 2020 publiceerde Uitgerverij Querido haar jongste bundel gedichten Big data waarin ze taal verbindt met het energieke en het angstige, het speelse met het pijnlijk snijdende.


locatie
KAAP Oostende
organisatie
KAAP, deBuren

artiesten
Charlotte Jacobs, Alex Deforce ...