Let Love Rule
Terug naar overzicht

Let Love Rule

Wervelende cocktail van muziek, woord en performance

  • Literatuur & debat Festival
  • Vrijdag 08 februari, 20:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Let Love Rule is het jaarlijkse rendez-vous voor liefhebbers van spoken word & muziek. We maken ons graag klaar voor de zevende editie van dit mini-festival, opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaantes, zijn zuchten en zijn verlangens.

Met Tom Kestens & Aafke Romeijn
Multitalent Tom Kestens ken je van Das Pop en Lalalover en sedert een jaar van de singels ‘Altijd Overal’ en ‘Zal ik dan’ samen met de Nederlandse singer songwriter Aafke Romeijn, te vinden op het album ‘Ochtendgloren’ en die bewuste vrijdag samen in onze strandhut.

Met Chantal Acda & Eric Thielemans
Chantal Acda is bekend als zangeres van Isbells en van het trio Distance, Light & Sky. Met percussionist Eric Thielemans nam ze recent haar eerste Nederlandstalige plaat op met teksten van dichteres Lotte Dodion die prachtig bij haar melancholische timbre passen. Samen brengen ze een liefdevolle selectie.

Met zijn bezielde voordracht veroverde dichter-performer Dean Bowen reeds vele podia in binnen-en buitenland voor hij zijn meerstemmige, geëngageerde debuutbundel Bokman (2018) uitbracht.

Samira Saleh komt uit Den Haag met een act die spat van vuur en engagement. Ze is een graag geziene gast op internationale slamtornooien.

Iets dichter bij huis vroegen we de jonge dichteres Moya De Feyter. Zij laat zich zo even Ambrosia noemen in het Poëziebordeel  bij wijze van literair alter ego. Na tal van losse publicaties en vele optredens is er nu haar eerste voldragen bundel  Tot Iemand Eindelijk.

Uit de bloeiende scene van aankomend podiumtalent vroegen we de jonge maker-schrijver Tim Taveirne. Hij bereidt een lecture performance voor over het wel en wee van daten zoals het is.

Tot slot: Babs Gons wordt ook wel de Nederlandse koningin van het spoken word genoemd en dat zullen we geweten hebben. (Prettig detail: dit multitalent heeft een eigen performance collectief De Vurige Harten Club.)

Dichter-platenruiter Jan Ducheyne aka Monsieur Le Selecteur zal ook ditmaal toezien dat het goed is en de ravissante woordkunstenares Carmien Michels tekent voor de presentatie.


RUNNING ORDER

19u30            doors 

20u05            start programma: intro Carmien Michels
20u10            Tim Taveirne
20u20            Samirah Saleh
20u30            Dean Bowen
20u40            concert Chantal Acda & Eric Thielemans

21u05   PAUZE (changement + bar + plaatjes)

21u32            Moya De Feyter
21u42            Babs Gons
21u55            concert Tom Kestens & Aafke Romeijn
22u35            einde programma

bar open + dj set Monsieur le Sélecteur 

01u00            closing timelocatie
KAAP | Vrijstaat O.
programma i.s.m.
Vlaams-Nederlands Huis deBuren