Mira Feticu—Lees Meer!
Terug naar overzicht

Mira Feticu—Lees Meer!

Sprankelende schrijfster over haar ervaringen in Brugge

  • Literatuur & debat Festival
  • Zondag 12 februari, 11:00
  • Concertgebouw

Mijn kaap

De sprankelende Nederlands-Roemeense schrijfster Mira Feticu is te gast in Lees Meer!, het boekenprogramma van de Brugse bibliotheek. Vrt-journaliste Ann De Bie interviewt er drie auteurs over hun nieuwste publicaties. Mira deelt het podium met Marc Reugebrink en Louis Van Dievel.

Programma
10:30
Deuren open
11:00
gesprek met Mira Feticu e.a.

Tascha, de roof uit de Kunsthal, is Feticu’s derde en recentste Nederlandstalige roman. Maar ook in deze roman is de Roemeense cultuur is nooit veraf. De hoofdverdachte van de beruchte kunstroof uit de Rotterdamse kunsthal is namelijk van Roemeense afkomst. Mira weet zich als geen ander in te leven in het lijden van haar landgenoten. De vlucht naar Nederland en het immigrantenbestaan vormen steevast een onderdeel van haar verhalen. De liefde, de toekomst en de ontluikende seksualiteit worden door haar personages achterna gereisd, maar Nederland heeft meer te bieden - of niet?

In februari 2017 verhuist Feticu voor heel even naar Brugge. Drie weken lang laat ze haar blik dwalen over deze compacte, romantische stad en zijn inwoners. De verhalen die komen bovendrijven deelt ze graag met de bewoners van deze stad én met haar lezers en geïnteresseerden tout court. Luister mee naar deze vrijmoedige verhalenvertelster, in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw.

Mira Feticu resideert in het kader van Brutaal in Brugge van 6 tot 27 februari.


organisatie
KAAP
i.s.m.
Bibliotheek Brugge
i.k.v.
Brutaal

locatie
KAAP | Concertgebouw