Workshop met Sien Vanmaele, beeld door Hanneke Wetzer

Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld #3 zeewier & zilte planten - Sien Vanmaele

Praktisch

NOG ENKELE TICKETS VOOR ZONDAG!

Iets tussen een kookles en zintuiglijke ervaring

Ook last van klimaatangst? Geen reden tot (klimaat)paniek maar tot eten! Toch volgens theatermaker Sien Vanmaele, die tijdens DANSAND! haar Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld #3 zeewier & zilte planten toont. Iets tussen een kookles en een zintuiglijke performance in, omschrijft ze ze zelf.

Wollig groenwier, vederwier, borstelwier, blaasjeswier. Wetenschappers beweren dat zeewier dé voeding van de toekomst kan zijn. En ook zilte planten, zoals zeekraal, ijskruid en zeekool kunnen het voedseltekort misschien oplossen. Sien trekt op onderzoek tussen zee en land en laat je kennismaken met groente uit zee. Stroop je mouwen maar op en trek je kookschort aan, want samen met Sien ga je aan de slag. Bereid je voor op smikkelen van zeemansboter, filosoferen tijdens nori-cocktails en tot rust komen door een eetbaar algenmasker. 

Deze performance maakt deel uit van een tiendelige reeks, naar aanloop van een nieuwe zintuiglijke voorstelling over de voeding van de toekomst.

Interview Sien

ENG

Something between a cooking class and sensory experience... Woolly green seaweed, feathery seaweed, bladder wrack. Scientists claim that seaweed could be the food of the future. And briny plants, such as salicornia, sea kelp and sea kale, may be the solution to food shortage. Sien travels between sea and land and introduces you to vegetables from the sea. Pull up your sleeves and put on your apron, because together with Sien you will get to work. Prepare to nibble on sailor's butter, philosophise over nori cocktails and unwind with an edible algae mask. 

Credits

Tekst, concept en spel
Sien Vanmaele
coaching
Peter De Bie
in samenwerking met
KAAP en Laika, theater der zinnen
duur
60'