Tangram Label Night
Terug naar overzicht

Tangram Label Night

i.h.k.v. Klinkende Kroegen

  • Muziek
  • Woensdag 16 augustus, 20:00
  • De Republiek

Mijn kaap

TANGRAM RECORDS

Het Leuvense label Tangram records brengt sinds 2012 een constante stroom van ‘forward thinking platen’ uit die gemakkelijk hun weg vinden naar dj’s en selecteurs als Lefto, Gilles Peterson en The Gasslamp Killer. Voor de labelnight op Klinkende Kroegen nodigen we sterkhouders Uphigh Collective en Moodprint uit, samen met  de gelijkgestemde zielen van de Brusselse rapformatie Le77 en de moderne jazztoppers SCHNTZL. Gratis!

UP HIGH COLLECTIVE (dj-set)

De gesofisticeerde en bedachtzaam geconstrueerde sound van Up High Collective situeert zich ergens tussen future soul en elektronica. Hun vroege single Blend, met vocals van de Leuvense soul belofte Delv!s, scoorde een underground hit die werd opgepikt door Gilles Peterson. Meer recente tracks combineren invloeden uit UK Garage, instrumentale hiphop en abstracte elektronica tot regelrechte ‘dansvloerbommen’ die ondertussen gedropt worden in clubs wereldwijd.

Le77

Bruxelles Est Arrivée! Na Roméo Elvis en Stikstof’s Zwangere Guy staat ook de Brusselse Rapformatie Le77 klaar in de coulissen om heel wat potten te breken. Live zijn Félé Flingue, Morgan en Rayan naar verluid een bijzonder energieke crew, die zonder problemen een vlotte flow leggen op hun chille en jazzy old school producties.

MOODPRINT (dj-set)

Als Moodprint producet Alexander Cornelis beats en elektronica sinds 2012. Dit onder andere met support van Lefto,  22tracks , Xlr8r, House Shoes, Gilles Peterson en radiostations als Rinse Fm, BBC Radio 6 en Studio Brussel. Daarnaast werkte hij samen met Yellowstraps en verzorgde hij een groot deel van de beats voor Brihang. Zijn dj-sets zijn een reflectie van zijn brede smaak: verwacht je aan een naadloze mix van hiphop, smooth r&b, beats, soul, funk en world music.

SCHNTZL

Sinds hun release op het W.E.R.F.-label in 2016 is SCHNTZL niet meer weg te denken uit de hedendaagse lichting Belgische Jazz-avonturiers. Waar hun complete deconstructie van het genre hen naast peers als Stuff. en de Beren Gieren plaatst is hun sound radicaal anders. Met duidelijke invloeden van pianisten als Satie, Wim Mertens en Nils Frahm bovenop subtiele drum shuffles.


i.s.m.
Cactus Muziekcentrum, KAAP en De Republiek
locatie
De Republiek