KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Collective Conscience

KAAP Sessions

  • Jazz
  • Donderdag 13 juli, 20:00
  • URB EGG

Mijn kaap

Collective Conscience ontstond ooit als een doordeweekse rockband, maar begon al in een vroeg stadium te flirten met elektronica. Doorheen de jaren evolueerde de sound van de band naar een melting pot van jazz, hip hop, elektro en alles daar tussenin. Ze putten hiervoor uit invloeden van artiesten als Flying Lotus, Robert Glasper Experiment, Chris Dave, maar evengoed The Subs of Muse. Met onder meer gevierde passages op festivals als More Music en RSL Jazz belooft dit jonge trio in de toekomst nog hoge toppen te scheren. 

Binnen onze zomerreeks ‘KAAP Sessions’, die we in Brugge i.s.m. en op de locatie van URB EGG organiseren, zoomt KAAP in op een aanstormende generatie jonge muzikale vernieuwers. Meer dan ooit heeft de snelle informatiestroom en het online tijdperk ervoor gezorgd dat hokjesdenken stilaan iets uit een ver verleden aan het worden is en zien we jaar na jaar jonge professionele muzikanten afstuderen aan de conservatoria, die vervolgens allemaal op hun eigen manier op zoek zijn om een eigen sound te creëren. Ze tappen hiervoor uit de meest uiteenlopende vaatjes en zijn niet bang om risico’s te nemen en de grenzen af te tasten. 

Op vijf zomerse donderdagavonden krijgt u de kans om gratis te komen proeven van deze generatie beeldenstormers. Laat u meeslepen op deze veelzijdige muzikale ontdekkingsreis!


organisatie
KAAP

bas, keys
Wannes Notenbaert
keys, electronics
Sander Notenbaert
drulms, electronics
Bram Vanhove

locatie
URB EGG