Jazz Brugge 2018
Terug naar overzicht

Jazz Brugge 2018

Crossing Cultures

  • Muziek
  • Vrijdag 16 november t.e.m. zondag 18 november, 18:00
  • Concertgebouw

Mijn kaap

KAAP en Concertgebouw Brugge organiseren dit najaar de achtste editie van het festival Jazz Brugge. Met de baseline ‘Crossing Cultures’ kijkt het festival ditmaal verder dan de Europese jazz. De wereld in, de muziekgrenzen over. Net als de jazzscene van vandaag, die verschillende geografische en muzikale invloeden omarmt. Proef van verre klanken, verbaas je over bijzondere symbioses en feest mee met W.E.R.F. Records, dat op de openingsavond van het festival zijn 25e verjaardag viert.


MEER INFO & TICKETS www.jazzbrugge.be


VRIJDAG 16 NOVEMBER
25 Jaar W.E.R.F. Records

W.E.R.F. Records, het label van kunstencentrum KAAP, blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Absoluut hoogtepunt van dit feestjaar is een grootse viering op de openingsavond van Jazz Brugge. Met een mooie mix van vaste waarden (Mâäk Quintet, Nathalie Loriers), nieuwe creaties (Free Desmyter), albumreleases (MDC III) en nieuw aanstormend talent (Donder). Een feest van de Belgische jazz met een dikke strik rond!

ZATERDAG 17 NOVEMBER (UITVERKOCHT)
Muzikale invloeden uit alle windstreken

De tweede dag van Jazz Brugge staat volledig in het teken van het thema ’Crossing Cultures’ en laat muzikale invloeden uit alle windstreken door het Concertgebouw waaien, van Armenië (Tigran Hamasyan) en Albanië (Elina Duni) over het Midden Oosten (Omer Avital) tot Senegal (Reijseger/Fraanje/Sylla). Afsluiten doen we met een van de nieuwe exponenten van de Chicago-scene, trompettiste Jaimie Branch.

ZONDAG 18 NOVEMBER
Breed scala aan genres & culturen

Een breed scala aan genres en culturen typeert de slotdag. KAAP-maker Hans Beckers laat, samen met drummer Teun Verbruggen, zijn zelfgebouwde windmolens los op families. Muziektheater Transparant voert met Nachtschade: Aubergine een intrigerende zoektocht naar culturele identiteit. Ictus tast samen met de Irakese trompettist Amir ElSaffar de grenzen af van kamerjazz. Van sferische soundscapes (Jakob Bro) gaan we gezwind naar ongefilterde zwarte avant-garde (James Brandon Lewis), om te eindigen met hypnotiserend spierballengerol (Colin Stetson).


In aanloop naar én tijdens het festival verrast klankkunstenaar en KAAP-maker Wannes Deneer je op verschillende plaatsen in het Concertgebouw met de visuele klankinstallatie Tuning Things.

Volledig programma

Tigran Hamasyan
Colin Stetson
Mw'Soul (Ghalia Benali & Mâäk)
Jakob Bro Trio
Omer Avital Quintet
Free Desmyter & Bassem Hawar / The Takenouchi Documents
Amir ElSaffar & Ictus
Nachtschade: Aubergine (Muziektheater Transparant)
Reijseger/Fraanje/Sylla
Elina Duni MDC III
James Brandon Lewis Trio + Anthony Pirog
Jaimie Branch Fly or Die
Nathalie Loriers & Chemins Croisés
Hans Beckers / Klopotec Orkestra
Mâäk Quintet
Donder
Wannes Deneer / Tuning Things

(Concert Mw'Soul vervangt het solo-concert van Kris Defoort, die omwille van gezondheidsredenen zijn concert moet annuleren.)organisatie
KAAP & Concertgebouw
met de steun van
Stad Brugge

meer info & tickets
www.jazzbrugge.be