Jasper Høiby: Fellow Creatures (DK/UK)
Terug naar overzicht

Jasper Høiby: Fellow Creatures (DK/UK)

  • Muziek
  • Donderdag 23 maart, 20:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

De Deen Jasper Høiby is ongetwijfeld één van de belangrijkste contrabassisten van deze tijd. Hij is onder meer de drijvende kracht achter het fenomenale trio Phronesis - waarmee hij enkele jaren geleden nog bij ons te gast was - en een veelgevraagde sideman. 

Programma
19:15
Deuren open
20:00
Concert
22:30
Einde


Met Fellow Creatures realiseert hij nu zijn droom om met een blazerssectie te werken. Hij brengt hiervoor enkele prominente figuren uit de Londense jazzscene samen, zoals de beloftevolle trompettiste Laura Jurd (Dinosaur) en saxofonist Mark Lockheart (Polar Bear). Diepe grooves, positieve energie en een sterke lyriek kenmerken ook nu weer zijn composities. Genoeg redenen voor Jazzism om dit tot één van de beste jazzalbums van 2016 uit te roepen.

Tegelijk is Fellow Creatures meteen ook het meest persoonlijke project van Høiby. Hij liet zich inspireren door het boek This Changes Everything, waarin de Canadese auteur/activiste Naomi Klein dieper ingaat op de klimaatverandering, een thema dat hem sterk bezighoudt. Daarnaast draagt hij dit album ook op aan zijn oudere zus die begin 2016 overleed en die hem erg veel belangrijke zaken leerde.

 


organisatie
KAAP

contrabas
Jasper Høiby
sax
Mark Lockheart
trompet
Laura Jurd
piano
Will Barry
drums
Corrie Dick

locatie
KAAP | Vrijstaat O.