Hendrik Lasure warm bad & Orange Moon
Terug naar overzicht

Hendrik Lasure warm bad & Orange Moon

support: Orange Moon

  • Muziek
  • Vrijdag 19 april, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Hendrik Lasure kennen we natuurlijk maar al te goed als de pianist van het duo SCHNTZL, waarmee hij samen met Casper Van De Velde reeds twee releases uitgebracht heeft op ons label. Maar Hendrik is ook één van dé jonge jazzwolven van het moment. Zijn veelzijdig talent maakt hem al op zijn 21ste een veelgevraagd artiest, zowel in de muziekscene, als bij theater (Hof Van Eede,...).

Dat is ook JazzLab niet ontgaan, want naar aanleiding van hun 25e verjaardag gaven ze hem een carte blanche. Voor dit nieuwe project, met KAAP als fiere coproducent, verzamelt Hendrik al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. Hij componeerde nieuw werk voor deze zevenkoppige band, en laveert daarbij tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes. Een warm bad van begin tot eind!

In het kader van JazzLab 2.5, een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz (met blik op de toekomst) n.a.v. 25 jaar JazzLab

Opener van de avond: Orange Moon

Trio dat ‘de luisteraar uitnodigt om te dromen’ met Hendrik Lasure (piano), Manolo Cabras (contrabas) en Mathieu Calleja (drums)


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Werf
i.s.m.
JazzLab

piano, compositie
Hendrik Lasure
drums
Casper Van De Velde
saxofoon
Sam Comerford
gitaar
Vitja Pauwels, Benjamin Sauzereau, Marco Giongrandi
bas
Soet Kempeneer

coproductie
KAAP