Klopotec—Zonzo Compagnie/Hans Beckers
Terug naar overzicht

Klopotec—Zonzo Compagnie/Hans Beckers

Een poëtisch slagwerkmirakel met wonderlijke windmoleninstallatie.

  • Podium Familie Festival
  • Donderdag 02 november & vrijdag 03 november, 15:00
  • De Groenplaats

Mijn kaap

Krikrak Kunstkrakers in de stadHans Beckers is de bouwer van fabelachtige klankinstallaties. Voor zijn nieuwe voorstelling Klopotec trok hij ervoor naar een oud magisch huis in een Noors vissersdorpje, het Kråkeslottet. De man die er woont verzamelt prachtige stukken sloophout, verteerd door de zee en dan aangespoeld op het strand. Met dat hout bouwde Hans Beckers een merkwaardig orkest van klopotecs: ratelwindmolens die in een ver verleden in Sloveense wijngaarden slangen verjoegen. 
Te midden van zijn zelfgebouwde windmolenorkest gaat KAAP-maker Hans Beckers een muzikaal gesprek aan met Teun Verbruggen, een meesterlijke slagwerker die zijn pluimen verdiende bij FES, Mélanie de Biasio en het Jef Neve Trio. Samen maken ze Klopotec tot een visueel en auditief spektakel dat zal ratelen en kloppen en verbluffen als kleurrijk schaduwspel.  


Na de voorstelling geeft Hans Beckers een blik achter de schermen van zijn wonderlijk universum. Misschien speel jij wel op een klopotec?

Tijdens Dansand! maakten de klopotecs  deel uit van Picknick Tuinen van Stene, nu bouwt Hans ze om tot een windmolenorkest en gaat een muzikaal gesprek aan met slagwerker Teun Verbruggen.


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Groenplaats
i.h.k.v.
Krikrak

concept
Hans Beckers
muziek en uitvoering
Hans Beckers en Teun Verbruggen
techniek
Pieter Nys, Gregor Van Mulders en Istvan Leel-Össy
installatiebouw
Hans Beckers en Jasper Devillé (Wood to Play)

leeftijd
voor iedereen vanaf 6 jaar
productie
Zonzo Compagnie
coproductie
met KAAP, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, ChampdAction en ArtiJuli Kråkeslottet Senja