Grondwerk op ZATERDAG
Terug naar overzicht

Grondwerk op ZATERDAG

een driedaags open atelier

  • Podium Literatuur & debat Beeldende kunst Expo
  • Zaterdag 12 mei, 19:00
  • De Groenplaats

Mijn kaap

Grondwerk is een driedaags atelier van KAAP-maker Lucinda Ra
met performances, muziek, eten, gesprekken, film, een fanfare, concerten,… 
Drie dagen lang nodigt Lucinda Ra de buitenwereld uit in De Groenplaats.  
Ze stellen vragen. 
Verhalen worden met elkaar gedeeld.

Zet je bij aan de centrale grote tafel

Kies zelf wanneer je langskomt. 
Blijf je drie dagen lang aan tafel zitten met Lucinda Ra of wil je even de sfeer opsnuiven?   
Kom langs en laat je verrassen in het moment. Of lees alvast hieronder wat er onder andere op het programma staat op zaterdag.

Dagprogramma zaterdag (19:00 — 23:00)


JORDY

Journaliste Eline Bergmans schreef een artikel over het laatste levensjaar van Jordy, een achtienjarige die helemaal alleen in de Gentse Blaarmeersen stierf van ontbering. Een jongen die na de scheiding van zijn ouders eerst in een pleeggezin belandde, daarna in een begeleidingstehuis. Toen hij 18 werd trok hij daar de deur achter zich dicht. Dit tragisch levenseinde van een instellingskind trekt de hele discussie rond jeugdhulpverlening van meerderjarigen opnieuw op gang. Barbara Claes, Philippe Flachet en Kaat Arnaert brengen zijn verhaal. Over leven en overleven.

The Ostend Street Orkestra 

The Ostend Street Orkestra (TOSO) is een weerbarstig muziekensemble met in haar gelederen een bonte vertegenwoordiging Oostendenaars, samengebracht door kleinVerhaal. TOSO is een experimentele stoofpot van invloeden, niet gehinderd door stijl of genre, in goede banen geleid door Giovanni Barcella (Moker), Ilse Duck (Ilse Duyck Group) en Bart Maris (Flat Earth Society). Klokvaste percussionist naast nostalgische ex-drummer, doorrookte bas naast kristalheldere engel. Het orkest neemt je mee op een trip van fluisterzacht geroffel over gierende solo's tot stormachtige uithalen. Een ervaring!

AKAAREMOERTOE BAHIKOEROE

Akaaremoertoe Bahikoeroe, locatietheater over een fictief gezinsdrama, werd in 2016 in Zwankendamme opgvoerd. Barbara Claes schreef dit verhaal (genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs!) over een gezin waarin iedereen elkaar even goed begrijpt als u de titel. Een toeristenuitstap werd gaandeweg een wandeling door een (polder)dorp met groteske hoofdpersonages. Tijdens Grondwerk zingt Paola Bartoletti een fragment uit deze voorstelling, over het leed van een moeder zonder kinderen. Zo hoog dat het bijna huilen is. Op de achtergrond tonen we beelden uit het gezinsdrama.


Meer weten over Grondwerk en de voorgaande edities? Lees erover op deze blog.


organisatie
KAAP

Lucinda Ra is
Giovanni Barcella, Jeroen Van Herzeele, Brigitte Mys, Stefanie Claes, Simon Allemeersch, Mario Debaene, Maarten De Vrieze & Barbara Claes.
i.s.m.
Sven Roofthooft, Sofie Van der Linden & Sara Sampelayo.

inkom
250 gram voedsel (alles behalve vis, vlees & alcohol)
reserveren
grondwerk@kaap.be
productie
Lucinda Ra & KAAP
coproductie
Vooruit