Grand Picture Palace
Terug naar overzicht

Grand Picture Palace

Album release van de debuutplaat W.E.R.F.175

  • Muziek
  • Zondag 07 maart, 17:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Bassiste Anneleen Boehme stond in 2007 mee aan de wieg van LABtrio, een van de meest gelauwerde Belgische jazzbands van het voorbije decennium. Net als kompanen Lander Gyselinck en Bram De Looze hield ze het daar niet bij, liet ze zich al snel gelden in de meest uiteenlopende contexten. Nu pakt Boehme uit met haar ‘droomproject’: het negenkoppige Grand Picture Palace. Een jazzkwintet én een strijkkwartet die verschillende liefdes samenbrengen. Boehme leidt en speelt bas met verve, en schreef composities die even krachtig als elegant genremuurtjes doorbreken.

Boehme is jong, maar speelt met de bevlogenheid en het gemak van een veteraan, maar dan zonder in de val van de routine te trappen. Ze blijft op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en heeft haar plek in de Belgische jazz opgeëist met een indrukwekkend palmares. Tijdens Jazz Middelheim 2019 stelde ze vier projecten voor die samen een mooie staalkaart vormen van waar ze nu voor staat.

Grand Picture Palace maakte daar meteen indruk. En je moet het maar durven: je debuutconcert a capella openen en vervolgens laten horen hoe jazz en klassiek elkaar in evenwicht kunnen houden zonder clichés. Boehme & co. brachten structuur en improvisatie samen met kleur en energie, met de krachtige contrabas in een centrale, stuwende rol. 

En nu breien ze er een vervolg aan met een tournee die gepaard gaat met een albumrelease (W.E.R.F. Records). Niet te missen!locatie
KAAP Oostende

compositie & contrabas
Anneleen Boehme
basklarinet
Rob Banken
trompet
Cedric De Lat
tuba
Berlinde Deman
drums
Matthias De Waele
cello
Juno Kerstens
altviool
Rhea Vanhellemont
viool
Laura Kennis

i.s.m.
JazzLab
foto
Tom Geuens