Kris Dewitte—Galop
Terug naar overzicht

Kris Dewitte—Galop

Installatie in kader van Brugge Foto Festival

  • Expo
  • Zondag 03 december t.e.m. vrijdag 22 december, 10:00
  • De Groenplaats

Mijn kaap

Te bezichtigen van 3 december tot 22 december 2017 
Openingstijden: dinsdag — vrijdag (10:00 tot 17:00)

Op de binnenkoer van KAAP | De Groenplaats tonen we een installatie die zowel fragiliteit als kracht weergeeft en tegelijk een blik werpt op de verbeeldingswereld van Galop, een voorstelling van Dolores Bouckaert die in maart 2018 in première gaat. Een verstild moment uit een storm van beelden.


Galop is een fysieke, beeldende en muzikale voorstelling van de geschiedenis van een lichaam. Kris Dewitte was tijdens de creatie aanwezig als waarnemer en fotografeerde het lichaam in de staat waarin het zich bevindt. De ene keer in volle intensiteit, de andere keer in algemene uitputting en alles daar tussenin.
Kris Dewitte was gastfotograaf op het Knokke Foto Festival, stelde tentoon in het Suntory Museum in Japan, trok meer dan 12.000 bezoekers bij zijn tentoonstelling OPEN ASIA bij Würth galerie en had recent nog een tentoonstelling met setfoto’s van de film Cargo (Gilles Coulier). Hij werkte ook samen met o.m. Dries Van Noten, dEUS, Cliff Martinez, Angelo Badalamenti, Ryan Gosling en Dita Von Teese.


Volledig programma Bruges Photo Festival 03.12.2017 - 07.01.2018
organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Groenplaats