KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Kris Dewitte—Galop

Brugge Foto Festival

  • Expo
  • Zondag 03 december t.e.m. vrijdag 22 december, 10:00
  • De Groenplaats

Mijn kaap

In maart 2018 gaat de voorstelling Galop van Dolores Bouckaert in KAAP | De Werf in première. Galop is een fysieke, beeldende en muzikale voorstelling van de geschiedenis van een lichaam. Noem het een biografie,
een vertelling van de bizarre levensloop van een lichaam dat als personage wordt opgevoerd. Een lichaam op een kantelpunt. Kris Dewitte was tijdens de creatie van de voorstelling als waarnemer aanwezig en fotografeerde het lichaam in de staat waar het zich in bevindt. De ene keer in volle intensiteit, de andere keer in algemene uitputting en alles daar tussenin.

Op KAAP | De Groenplaats wordt een installatie getoond die zowel de fragiliteit als de kracht weergeeft en tegelijk een blik werpt op de verbeeldingswereld van Galop. Een verstild moment uit een storm van beelden.

Kris Dewitte was gastfotograaf op het Knokke Foto Festival, stelde tentoon in het Suntory Museum in Japan, trok meer dan 12.000 bezoekers bij zijn tentoonstelling OPEN ASIA bij Würth galerie en had recent nog
een tentoonstelling, met foto’s die hij maakte op de set van de film ‘Cargo’ van Gilles Coulier, in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.
Hij werkte ook samen met o.m. Dries Van Noten, dEUS, Cliff Martinez, Angelo Badalamenti, Ryan Gosling en Dita Von Teese.


Volledig programma Bruges Photo Festival 03.12.2017 - 07.01.2018

03 tot 22.12.2017 - KAAP | De Groenplaats, Groenestraat 19, 8000 Brugge

Openingstijden di. tot vr. van 10:00 tot 17:00 organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Groenplaats