First—Geert Belpaeme / l'hommmm
Terug naar overzicht

First—Geert Belpaeme / l'hommmm

First is een pamflet, een ode aan het beginnen, gedanst door de eerste mens, voor de laatste mens

  • Podium
  • Donderdag 04 april, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Met First (selectie Theaterfestival 2018) componeert Geert Belpaeme een prelude met beweging. Hij laat zich voor deze voorstelling inspireren door Tik Tak, geometrie en het essay ‘The first man was an artist’ van expressionist Barnett Newman. Die mix levert het leidmotief op die alles in beweging zet: Het verlangen om een lijn te zijn.


First vertrekt vanuit het idee dat wij mensen, via de taal zelf de scheppers zijn van de realiteit waarin wij leven. First is een pamflet, een ode aan het beginnen, gedanst door de eerste mens, voor de laatste mens: ‘I still feel we are in a prelude of history. Or again at the prelude. What matters is the beginning. What matters is to constantly begin.’

In 2016 won Geert Belpaeme op het Theaterfestival de Roel Verniersprijs voor zijn idee voor de voorstelling First. Wat als soloproject begon werd uiteindelijk een intense samenwerking tussen een aantal heel verscheiden makers.

First is de eerste indrukwekkende danssolo van Geert Belpaeme waarmee hij meteen de filosofische kaart trekt over wat ruimte is. 
concert news.be

First is een voorstelling als een oerkreet. 
Etceteralocatie
KAAP | De Werf

creatie & spel
Geert Belpaeme
creatie
Mats Van Herreweghe
muziek & spel
Heleen Van Haegenborgh
scenografie
Ezra Veldhuis & Bosse Provoost
licht
Geert Vanoorlé

info
Engels gesproken
productie
l'hommmm
met de steun van
van KASK School of Arts Gent, Vooruit, Pact Zollverein, wpZimmer, KAAP, Roel Verniers Prijs 2016 (TheaterFestival, t-heater & Circuit X)