Michiel De Baets, kleinVerhaal & Ief Spincemaille
Terug naar overzicht

Michiel De Baets, kleinVerhaal & Ief Spincemaille

  • Expo
  • Zondag 07 oktober t.e.m. zondag 16 december,
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

Een glimp achter de schermen op van 12,4 ø, een project van participatieve kunstpraktijk kleinVerhaal en kunstenaar Ief Spincemaille.

Op 24 maart 2018 vertrokken zij met een boot naar een gebied net achter de horizon. In hun kielzog: een 15-koppige bemanning, die ze tijdens een voortraject rond zich verzamelden. Vier dagen lang zetten ze koers naar een plek net achter de horizon. Een cirkelvormig gebied van 12,4 km in de Noordzee, waar je enkel nog de zee en de horizon ziet. Ronddobberend in deze 12,4 diameter zocht de bemanning naar iets wat richting en houvast kan geven. Het werd een allegorische reis, waar persoonlijke verhalen en mondiale ontwikkelingen nauw verbonden waren.
Reis voor heel even mee op deze bijzondere tocht, door de ogen van kleinVerhaal-huisfotograaf en projectleider Michiel De Baets. En ga zeker het gelijknamige werk bekijken in de expo Un|settled, met een intrigrerende video-installatie en een prachtige atlas.

www.kleinverhaal.be

www.chambrang-photography.be


locatie
KAAP | Vrijstaat O.
productie
Sporen vzw, kleinVerhaal, Werktank

met de steun van
KAAP, Provincie Vlaams-Brabant, Provincie West-Vlaanderen, Stichting Koningin Paola, Stad Oostende en de Vlaamse Overheid
met dank aan
Betonne Jeugd, Ibis Zeevaartschool, CAW Oostende en Sociaal Huis Oostende