Europa in de herfst—Theater Malpertuis
Terug naar overzicht

Europa in de herfst—Theater Malpertuis

Brandend actuele theatervoorstelling

  • Podium
  • Dinsdag 30 januari, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Het West-Vlaamse theatergezelschap Malpertuis bestaat dit seizoen 50 jaar en dat moet gevierd worden. Regisseur Piet Arfeuille heeft zijn eigen visie op feesten. Geen nostalgische terugblik voor hem, maar een vlucht vooruit met een nieuwe multiculturele generatie acteurs in een brandend actuele voorstelling.
Het is onrustig in de wereld. De vluchtelingenstromen zorgen voor angst en paniek. Overal steken protectionisme en nationalisme de kop op. Staat de Europese Unie op springen of zijn we samen onderweg naar een nieuw Europa?

Zeven jonge acteurs met diverse achtergrond verdiepen zich in de staat van de Europese staat en zoeken naar antwoorden. Door zichzelf en anderen vragen te stellen en door te spelen, want waar de theorie ophoudt, kan toneel spelen verhelderend of bevrijdend werken.
Of zoals Shakespeare het zou parafraseren, mocht hij in dit Brexit-tijdperk met wereldwijde presidentsdrama’s leven: ‘to be scared or not to be scared, that’s the question!’.


Copresentatie
KAAP & Cultuurcentrum Brugge
locatie
KAAP | De Werf

tekst en regie
Piet Arfeuille naar Sophocles
dramaturgie
Klaas Tindemans
spel
Soufiane Chilah, Dries De Sutter, Elien Hanselaer, Gorges Ocloo, Lauranne Paulissen, Joren Seldeslachts, Timo Sterckx en Loes Swaenepoel
productieleiding
Rik Teunis
scenografie
Amber Vandenhoeck
licht
Mark Van Denesse
fotocredits
Fréderique Vansteenwegen
kostuums
Lieve Pynoo