Erica Roozendaal (NL)
Terug naar overzicht

Erica Roozendaal (NL)

 • Muziek ZOMER VAN KAAP
 • Zaterdag 01 augustus, 21:00
 • KAAP | Oostende

Mijn kaap

* ZAAL = NOG ENKELE TICKETS *

** TAKE-AWAY BESCHIKBAAR **

De artiest in haar eigen woorden: ‘Rond mijn tiende jaar besefte ik dat ik muzikant wilde worden. Het was niet noodzakelijkerwijs de accordeon die mijn aandacht trok - ook al was dit het instrument dat ik toen bestudeerde. Mijn grootste plezier was het schrijven van mijn eigen liedjes, soundscapes en het leren spelen van alle muziek die ik hoorde en vond in bibliotheken en later op het internet. Pas toen ik Moessorgski’s Schilderijententoonstelling hoorde spelen op twee accordeons, werd ik verliefd op het geluid en alle mogelijkheden van de accordeon. Ik studeerde aan de Royal Danish Academy of Music bij James Crabb, waar ik zowel mijn bachelor- als masterdiploma heb behaald. Daarna heb ik mijn studie voortgezet aan de Noorse muziekacademie in Oslo bij Frode Haltli.

Tijdens mijn studie ontwikkelde ik een grote interesse in hedendaagse muziek. Samenwerkingen met componisten resulteerden in tal van nieuwe solowerken en kamermuziekwerken. Door de banden met componisten als Hafdis Bjarnadottir, Farshid Samandari en Igor Iofe werd het voor mij mogelijk om avontuurlijke nieuwe manieren te ontdekken om de accordeon te benaderen.

Naast een interesse in hedendaagse muziek heb ik een grote interesse in volksmuziek. Ik maak deel uit van The Klezmer Society, een ensemble gewijd aan Klezmer en ik ben de oprichter van Roadrunner. Verder heb ik een programma ontwikkeld waarin vroege Nederlandse volksmelodieën en hedendaagse werken elkaar kruisen. Dit project heeft onder andere geleid tot mijn eerste solo-album Arquitecturas del Silencio.’

Roozendaal zal stukken spelen van o.a. Bach en Scarlatti en eigen werk.


Take-away concert

Tapas, een fris drankje, voetjes in het zand en live muziek in de oren. Dat zijn de ingrediënten van onze "take-away concerten". 
Elk zomerconcert kun je dus niet alleen in de zaal maar ook op het strand of de dijk beleven. Gezellig met je bubbel, genietend van zomerse sfeer.

We hebben drie pakketten, telkens voor 2 personen - headphones inbegrepen.

 1. FERM PAKKET - € 30 
  2 blikjes Ferm (kombucha), 1 portie olijven, 1 portie hummus & crackers, 2 headphones
 2. VINO PAKKET - € 40 + € 5 waarborg (glazen)
  1 fles wijn (wit of rosé), 1 portie olijven, 1 portie hummus & crackers, 2 headphones
 3. CAVA PAKKET - € 45 + € 5 waarborg (glazen)
  1 fles cava, 1 portie olijven, 1 portie hummus & crackers, 2 headphones

Ter plaatse kan je kiezen om je tapas aan te vullen met een lekkere portie kaas en/of salami (niet inbegrepen in de prijs van het pakket). 

Alles wordt netjes in bio-verpakking en coronaproof meegegeven aan de uitgang van KAAP. 

Er wordt een kleine waarborg gevraagd bij het VINO en CAVA pakket van € 5 voor de glazen - dit zit reeds in de prijs verrekend. Je krijgt jouw € 5 in cash terug, indien je de glazen intact terug brengt.
Voor de headphones vragen we één identiteitskaart van de deelnemers gedurende het concert. Alles wordt veilig bijgehouden door onze medewerkers.

Kom zeker een kwartier voor aanvang van het concert (21u) jouw pakket ophalen om zeker zorgeloos te kunnen genieten van het concert en je tapas.locatie
KAAP