Echoes of Zoo
Terug naar overzicht

Echoes of Zoo

  • Muziek
  • Zondag 02 mei, 17:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Psychedelische jazz gedrenkt in oriëntaalse grooves en gebracht met een stevige punkattitude: Nathan Daems (Black Flower) en co flikken het als geen ander. De spannende tête-à-tête tussen de stuwende sax en gierende gitaar wordt gedragen door strakke percussie en een dwingende bas. Echoes of Zoo, dat is topklasse!

Nathan Daems geeft samen met kompanen Bart Vervaeck (Compro Oro, The Tubs), Lieven Van Pée (De Beren Gieren) en Falk Schrauwen (Sylvie Kreusch) de ongehoorden - namelijk het dierenrijk - een stem. De debuutep First Provocations (2019) telt vier ijzersterke nummers. Treffende titels als Gorilla GuerillaKiller Whale ShowPigeon Kills Car en Cricket Sabotage huisvesten strakke instrumentale psychedelische jazz waarvan je zelf de boodschap mag ontcijferen.

Samen brengt het viertal 'psychedelische jazz met een punkattitude’. Ze laten zich daarvoor niet enkel inspireren door een grote diversiteit aan genres en klanken uit Westerse, Oosterse & Afrikaanse muziek, maar eveneens door de rijkdom van de dierenwereld en dan in het bijzonder ook door dierenrechten, gelijkheid, vrijheid en grenzeloosheid.

Na een eerste EP uit 2019, bundelt Echoes Of Zoo dus weldra hun spannende sound op dat langverwachte eerste full album (WERF Records), dat heel treffend BREAKOUT werd gedoopt.

REVIEW
ECHOES OF ZOO - Andrenaline Run (WERF Records)
organisatie
KAAP

saxofoon
Nathan Daems
elektrische gitaar
Bart Vervaeck
elektrische bas
Lieven Van Pée
drums
Falk Schrauwen

foto
Gregoire Verbeke