Echoes of Zoo
Terug naar overzicht

Echoes of Zoo

LIVE stream

  • Muziek
  • Vrijdag 12 februari, 21:00
  • KAAP | De Werf

Mijn kaap

LIVESTREAM

Tijdens de Week van de Belgische Muziek - 8 tot en met 14 februari - gaat de Belgische jazz sector full force. We staken de koppen bij elkaar en houden de hele week lang een heuse jazz marathon met oud en nieuw beeldmateriaal. Ook toffe andere jazz initiatieven worden gedurende de hele week in de spotlights gezet. Daarmee willen we de artiesten en organisaties die in 2020/2021 zwaar werden getroffen door de corona crisis een hart onder de riem steken. Alles zal terug te vinden zijn op onze Facebookpagina en die van jazz.be, alsook op de social media van alle partners!

Psychedelische jazz gedrenkt in oriëntaalse grooves en gebracht met een stevige punkattitude: Nathan Daems (Black Flower) en co flikken het als geen ander. De spannende tête-à-tête tussen de stuwende sax en gierende gitaar wordt gedragen door strakke percussie en een dwingende bas. Echoes of Zoo, dat is topklasse!

Nathan Daems geeft samen met kompanen Bart Vervaeck (Compro Oro, The Tubs), Lieven Van Pée (De Beren Gieren) en Falk Schrauwen (Sylvie Kreusch) de ongehoorden - namelijk het dierenrijk - een stem. De debuutep First Provocations (2019) telt vier ijzersterke nummers. Treffende titels als Gorilla GuerillaKiller Whale ShowPigeon Kills Car en Cricket Sabotage huisvesten strakke instrumentale psychedelische jazz waarvan je zelf de boodschap mag ontcijferen.

Samen brengt het viertal 'psychedelische jazz met een punkattitude’. Ze laten zich daarvoor niet enkel inspireren door een grote diversiteit aan genres en klanken uit Westerse, Oosterse & Afrikaanse muziek, maar eveneens door de rijkdom van de dierenwereld en dan in het bijzonder ook door dierenrechten, gelijkheid, vrijheid en grenzeloosheid.

Na een eerste EP uit 2019, bundelt Echoes Of Zoo dus weldra hun spannende sound op dat langverwachte eerste full album, dat heel treffend BREAKOUT werd gedoopt.


tenorsaxofoon
Nathan Daems
elekrische gitaar
Bart Vervaeck
elektrische bas
Lieven Van Pée
drums
Falk Schrauwen

foto
Gregoire Verbeke