Duivels schrijverspaar Jeroen Olyslaegers en Nikkie van Lierop
Terug naar overzicht

Duivels schrijverspaar Jeroen Olyslaegers en Nikkie van Lierop

LIVE stream

  • Literatuur & debat
  • Zondag 20 december, 11:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

LIVE stream te volgen op FACEBOOK OF VIMEO

Jeroen Olyslaegers en Nikkie van Lierop delen meer dan een literaire creativiteit. Als koppel staan ze samen in het leven en steken ze regelmatig een vuist omhoog voor meer cultuur, meer menslievendheid, meer waarde voor het leven. Dit najaar komen ze beiden met een nieuw boek, duiken daarmee volop het leven in op zoek naar deze elementen, soms eraan rakend, maar nooit helemaal vervuld. Een trip door duistere plekken in ruimte, tijd en geest.

Jeroen Olyslaegers schoot met zijn vorige roman “Wil” plots naar de top van de Belgische literatuur en werd geroemd voor zijn levendige stijl en een plot dat stevig binnenkwam. In zijn nieuwe “Wildevrouw” tracht Beer zich van de vervloekte liefde te ontdoen. In zijn herberg, waar de spanningen in het 16e eeuwse Antwerpen oplopen, ontmoet hij Wildevrouw die alles verder op scherp zet. Een roman waarin verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Nikkie van Lierop heeft een muzikale carrière achter zich met o.a. belangrijke rollen bij Praga Khan en Lords of Acid. Dit najaar debuteert ze met “Te dom voor de duivel” over de zoektocht naar geluk, om slechts het tegendeel te vinden. Anna heeft een gouden stem, maar het noodlot heeft het niet goed met haar voor. Wanneer ze zwanger wordt en de spanningen stijgen trekt ze terug naar haar geboortegrond om opnieuw te beginnen met haar stem als enige hoop.


𝗣𝗥𝗔𝗞𝗧𝗜𝗦𝗖𝗛
Dit literatuurmoment gaat door in KAAP | Oostende zonder fysiek publiek, maar wel met een online publiek dat van thuis uit kan deelnemen aan de voorstelling. 
• Stel je vragen via Facebook (op voorhand of tijdens de livestream)
• Bestel het boek en laat het signeren* 
• Inschrijven is niet nodig, gewoon zondag (in uw kot) present zijn!


* ophalen kan in Brugge (De Reyghere Boekhandel) of Oostende (Boekhandel Corman), opsturen kan met een kleine meerprijs van € 4,95.
Bestellen van het boek via: https://tinyurl.com/bestellingboekolyslaegers


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Oostende
curator
Thomas Barbier

foto
Stijn Heyvaert