Han Bennink (NL) / Terrie Ex (NL) / Joachim Badenhorst (BE)
Terug naar overzicht

Han Bennink (NL) / Terrie Ex (NL) / Joachim Badenhorst (BE)

Boeklancering GW Sok, Anyway - 45 records in 45 days - interview door Guy Peters.

  • Muziek
  • Zondag 29 november, 17:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Slagwerker extraordinaire en nestor van de internationale jazz- en improvisatiemuziek Han Bennink komt naar KAAP | Oostende. 

De kennismaking met Joachim Badenhorst (Zero Years Kid, Rawfishboys, Carate Urio Orchestra) leidde tot Hans' eerste plaat onder eigen naam, het Han Bennink Trio. Bennink live zien is een ontregelende ervaring, waarin verleden, heden en toekomst van de jazz samenvallen binnen iedere welgemikte klap die Bennink weet uit te delen. 

Terrie Ex is sinds het prille begin boegbeeld van The Ex, het befaamde gezelschap dat vanuit de Amsterdamse punkwereld van 1979 zich ontwikkelde tot een internationaal unieke, alomgeprezen band. Terrie's spel is altijd in het moment en nooit voorspelbaar. De laatste jaren is Terrie ook zeer actief als labelman: op het label Terp Records verschijnen steevast de mooiste releases op het snijvlak van jazz, impro en world.

Joachim Badenhorst nam met Han Bennink drie hooggewaardeerde albums op (Parken, 2009, Bennink & Co., 2013 en Adelante, 2016), en is daarnaast actief in een roedel andere bands ver voorbij de gebruikelijke jazzoevers, waaronder het zeer indiepop gekleurde Zero Years Kid. Badenhorst speelde niet eerder samen met Terrie Ex - een primeur. Later dit seizoen is Badenhorst overigens ook bij KAAP te zien met zijn nieuwste project, Carate Urio Orchestra (zondag 18 april 2021). 

Voorafgaand het concert presenteert zanger en medeoprichter van The Ex GW Sok zijn nieuwste publicatie Anyway - 45 records in 45 days. Dit boek werd geschreven temidden van de Covidcrisis. Jazzjournalist Guy Peters zal hem interviewen over zijn jaren on the road met The Ex, en de bredere, actuele betekenis die de punkbeweging vandaag de dag heeft voor nieuwe generaties.


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Oostende

drums
Han Bennink
elektrische gitaar
Terrie Ex
(bas)klarinet, sax
Joachim Badenhorst