Look On The Bright Side-Etuwe Bright Junior/Star Boy Collective + Fanon Mixtape-Mathieu Charles
Terug naar overzicht

Look On The Bright Side-Etuwe Bright Junior/Star Boy Collective + Fanon Mixtape-Mathieu Charles

Een double bill van 2 monologen waarin migratie een rol speelt

  • Podium
  • Zaterdag 26 oktober, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Look On The Bright Side

Etuwe Bright Junior is voorbestemd een ster te worden, ooit kwam hij naar Europa om een voetbalcarriere uit te bouwen. Maar er staat iets in de weg, hij is namelijk een economische migrant. In deze monoloog onderzoekt Junior zijn eigen droom: het sterrendom. Look On The Bright Side is de vierde voorstelling die voortkomt uit Star Boy Collective, een groep West-Afrikaanse voetbalmigranten- en performers.

De monoloog baseert zich op het leven van de acteur Etuwe Bright Junior (°1988). Hij zet op zijn 18e zijn eerste stappen in België. Het is november en hij heeft geen winterjas bij, dat leek hem niet nodig. Als voetballer uit het Nigeriaanse Under-20 International team zullen alle clubs voor hem vechten.

Intussen is hij dertig, voetbalt hij voor de eerste provinciale KSC Grimbergen en werkt hij in een fabriek. Daarnaast toert hij met Star Boy Collective door Europa: de ene dag applaus op het podium, de andere terug aan de lopende band.

‘Regisseur Ratnamohan zelf is Australiër, van Sri Lankaanse afkomst, en kwam naar Europa om een voetbalcarrière uit te bouwen. Zonder succes, maar hij giet zijn ervaringen nu in theatervoorstellingen.’ De Morgen


Fanon Mixtape

Fanon Mixtape is een spoken performance waarbij de van Brugge afkomstige dichter Mathieu Charles zich laat leiden door Frantz Fanon, een Frans-Martinikaanse filosoof en vrijheidsstrijder. Charles werpt een blik op de westerse samenleving, de witgewassen wereld en de gesloten deuren die hij tegenkomt. Een verhaal over hoe hij kameleon-gewijs probeert te navigeren in deze wereld. 

De voorstelling is een collage van tekst en geluid dat evolueert van teksttheater naar spoken word en rap.

Mathieu Charles (1984) is een schrijver en performance artiest. Hij bouwt sinds 2000 zijn praktijk uit met rap, hip hop, spoken word en theater. Sinds 2012 draait zijn artistiek onderzoek rond onder andere diasporische meervoudige identiteiten, taal en Creolisering. Hij geeft lezingen en schrijft artikels en recensies voor Rekto:Verso.

Fanon Mixtape werd geselecteerd in de categorie New Young voor het Theaterfestival 2019
locatie
KAAP | De Werf
praktisch
Een ticket voor FANON MIXTAPE heeft ook toegang tot Look On The Bright Side.

Look On The Bright Side
...
concept, spel
Etuwe Bright Junior
concept, regie
Ahilan Ratnamohan
dramaturgie
Sodja Lotker
Kostuums en dramaturgie
Anne-Catherine Kunz
lichtontwerp
Arne Claes
Advies script
Phéline Thierens
productie
Monty Kultuurfaktorij
coproductie
Beursschouwburg, A Cultured Left Foot, CO Luchtbal, Muziektheater Transparant
duur
70'

Fanon Mixtape
...
Concept, tekst, performance, scenografie, dramaturgie, regie
Mathieu Charles
duur
45'