Discophilia Belgica
Terug naar overzicht

Discophilia Belgica

3Hours DJ-set presenting Discophilia Belgica and more

  • Muziek
  • Zondag 10 februari, 16:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Discophilia Belgica is een sublieme compilatie van ‘next-door-disco en local spacemusic’, gemaakt in België tussen 1975 and 1987. Samenstellers Gerd Dewilde uit Brussel (The Wild) en Rard Laudy uit Sittard (Loud E) werkten tien jaar om de collectie obscure songs op punt te krijgen en stapten dan naar het Sdban label van Stefaan Vandenberghe (zie ook de compilatie-reeks ‘Funky Chicken’) die meteen gewonnen was voor het idee. Discophilia Belgica Vol. 1 en Vol. 2, twee prachtig uitgegeven dubbel-LP’s bevatten samen 30 songs, vaak obscure of vergeten pareltjes. De compilaties zijn nadrukkelijk geen weerslag van een scene zoals je New Beat of Popcorn had. Het zijn eerder verzamelingen van losse songs, zowel disco, pop als wave. Voor het eerst sinds de release van Discophilia Belgica brengen de samenstellers een DJ-set op basis van deze bijna vergeten muziek.


GUEUSH BSB IT.TAKES.TWO (16.00-18.00)

Gueush maakt al jaren naam en faam als resident van Ostend Beach, Histoire D'o en Copador!
Zijn uitvalsbasis is dan wel house, zijn muzikale smaak gaat veel breder dan dat: disco, electronica, zwoele pop, funk, ...
It.Takes.Two zijn drie fonky fokkers (Jonas Dewaele, Julian Devos & Seppe Vanhaecke) uit Brugge die gewoon komen om je te doen dansen. Gewapend met lekkere disco, italo & afro is het altijd feest! 


THE WILD & LOUD E (18.00-21.00)

The Wild is the DJ formarly known as Daptunes. Verder is The Wilde een fulltime muziekfreak die perfect weet waar uw heupen staan. Verwacht je vooral aan alles en als je toch hokjes wil Psych, Funk, Latin, B Music, Library en Bollywood. Rard Laudy, alias dj Loud-E, weet precies wat de aantrekkingskracht van oude platen is. Zijn collectie is het resultaat van jarenlang graven in stoffige, dertig jaar oude platenbakken op rommelmarkten waar hij het stof blies van het ene juweetje na het andere. Uiterst obscure, spacy disco van vergeten artiesten die de volle breedte van een maxisingles benutten om te experimenteren met drumcomputers en synthesizers.

NICO JUICE & BORAT (21.00-23.00)

Music Mania zend zijn zonen uit! Nico Juice (Juice Blenders, Democrazy) en Borat nemen je mee op een trip doorheen cosmic disco & (way!) beyond!