Dinosaur
Terug naar overzicht

Dinosaur

Hun enige concert in België

  • Muziek
  • Donderdag 17 september, 20:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

De Britse trompettist, componist en improvisator Laura Jurd heeft een geduchte reputatie opgebouwd als een van de meest onderscheidende en creatieve componisten-performers die de afgelopen jaren uit het Verenigd Koninkrijk zijn voortgekomen. 

Jurd leidt de band Dinosaur, die in 2017 werd genomineerd voor de prestigieuze Britse Mercury Prize. Als actieve componiste is Laura even goed thuis in het schrijven voor hedendaagse kamermuziekgezelschappen en orkesten als voor jazzensembles en improviserende musici. 

Laura geeft les in compositie aan het Trinity Laban Conservatorium voor Muziek en Dans en jazztrompet aan de Goldsmiths University. Ze werkt ook samen met het Britse Nationaal Jeugdorkest en het Nationaal Jeugdjazzcollectief.

In mei van dit jaar verscheen het derde album To The Earth. Na het elektrische geluid van het album Wonder Trail, keert Dinosaur terug naar een meer akoestische wereld, terwijl de aandacht voor sound blijft. Laura Jurd verkent Dinosaurs kenmerkende maar steeds evoluerende muziek met een speelse overgave en technische bekwaamheid.

"Jurd zelf speelt mooie, vloeiende lijnen die ze alleen in Mosking even loslaat voor wat nerveuzer spel. Heel fraai is de enige cover hier, een bewerking van Absinthe van Billy Strayhorn. De melancholieke melodie wordt langzaam losgelaten voor een stukje improviseren. Het werkt allemaal: Jurds mooie, open toon die langzaam begint te hakkelen, Galvins kinderlijk speels dwarrelende noten en Conor Chaplin die met zijn contrabas even uit de melodie stapt, terwijl Corrie Dick onverstoorbaar de maat blijft tikken. Erg leuk en losjes klinkend jazzalbum." 
De Volkskrant, mei 2020


locatie
KAAP Oostende

trompet
Laura Jurd
piano
Elliot Galvin
contrabas
Conor Chaplin
drums
Corrie Dick