KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Dijf Sanders/ Aural Archipelago

Double bill

  • Jazz
  • Zaterdag 02 december, 20:30
  • De Werf

Mijn kaap

Europalia Arts Festival IndonesiaHoe klinkt de muziek van Indonesië? Kaap presenteert in het kader van Europalia Indonesië een bijzondere avond met een muzikaal tweeluik. Van muziek geworteld in eeuwenoude Indonesische tradities beland je in een hedendaagse herwerking met samples en beats.

Dijf Sanders (creatie)

Multi-instrumentalist Dijf Sanders pendelt tussen rock, electronica en jazz. Dit voorjaar reisde hij op vraag van Kaap en met de steun van Europalia af naar Java voor een avontuurlijke muzikale trip. Hij liet zich er inspireren door de traditionele muziek, jamde met plaatselijke artiesten en kreeg er toegang tot een rijke collectie aan veldopnames. Zijn samples verwerkt hij op een nieuw album op ons eigen W.E.R.F.-label. Live brengt hij zijn set met zijn soulmate Nathan Daems (Black Flower, Ragini trio,...).

Aural Archipelago

Jarenlang onderzocht etnomusicoloog Palmer Keen de traditionele muziek van Indonesië. Hij bouwde een enorme databank van veldopnames op. Op vraag van Europalia koos hij drie van zijn favoriete artiesten: Ata Ratu, Thambunesia en Turikale. Deze meesters brengen drie Indonesische tradities samen, gekenmerkt door etnische luiten, indringende stemmen en steeds voortstuwende drums.organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Werf
i.h.k.v.
Europalia Indonesië