KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Dijf Sanders/ Aural Archipelago

Double bill

 • Jazz
 • Zaterdag 02 december, 20:30
 • De Werf

Mijn kaap

Hoe klinkt de muziek van Indonesië? KAAP presenteert in het kader van Europalia Indonesië een bijzondere avond met een muzikaal tweeluik. Van muziek geworteld in eeuwenoude Indonesische tradities naar een hedendaagse herwerking met samples en beats.

Dijf Sanders

Multi-instrumentalist Dijf Sanders reisde dit voorjaar op vraag van KAAP af naar Java voor een avontuurlijke muzikale trip. Geïnspireerd door traditionele muziek, jams en veldopnames maakte hij een nieuw album op ons
eigen W.E.R.F.-label. Live versterkt door soulmate Nathan Daems.

Aural Archipelago 

Etnomusicoloog Palmer Keen brengt op vraag van Europalia drie van zijn favoriete Indonesische artiesten naar België: Ata Ratu, Thambunesia en Turikale.
Indonesische traditie met etnische luiten, indringende stemmen en voortstuwende drums.

 • ATA RATU
  Gewapend met een jungga, een viersnarige luit die ze eigenhandig bouwde, improviseert Ata Ratu poëtische liedjes, met een stem die haar beroemd maakte op het eiland Soemba. 
 • THAMBUNESIA
  Thambunesia is een virtuoos op de sape, een enorme traditionele luit uit Kalimantan. Het typische, zachte gonzen van de muziek van de Dayak vormt de basis waarop hij een expressief universum bouwt.
 • TURIKALE
  Turikale presenteert voor de eerste keer in Europa de batti-batti van Selayar. Deze muziek is een must op trouwfeesten en mixt geïmproviseerde dialogen met de klank van de rebana (trommel) en de gambus (luit).


Meer info op www.auralarchipelago.com


Europalia


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Werf
i.h.k.v.
Europalia Indonesië

jungga
Ata Ratu
luit
Thambunesia
rebana, gambus
Turikale