The Dead Ladies Show #2
Terug naar overzicht

The Dead Ladies Show #2

Miskende vrouwen voor het voetlicht

  • Literatuur & debat
  • Zondag 29 maart, 10:30
  • Concertgebouw

Mijn kaap

Hulde aan een topvrouw in woord, beeld en muziek

Literatuurhuis Passa Porta en schrijfster Gaea Schoeters presenteren The Dead Ladies Show, over opmerkelijke vrouwen die blijvende bewondering verdienen.

Zeggen de namen Clara Schumann, Erika Mann, Marie Curie, Harriet Tubman, Clarice Lispector, Ada Lovelace of Kaplana Chawla je iets? Stuk voor stuk zijn het vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken, vrouwen die de wereld verkenden maar in Stanley’s schaduw bleven, of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken. Tijdens The Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen. In elke Dead Ladies Show delen twee vrouwen en een man, bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars, hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen het publiek door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Schrijfster Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen. Na de drie vertellingen volgt een miniconcert, waarin een zangeres onder begeleiding van pianiste Lies Colman hulde brengt aan een grande dame van weleer.

Met (levend en wel) auteurs Joke Van Leeuwen & Lara Taveirne, theatermaker Rashif El Kaoui, sopraan Lore Binon en pianiste Lies Colman.


coproductie
KAAP, Concertgebouw Brugge
i.s.m.
Internationaal literatuurhuis Passa Porta

auteurs
Joke Van Leeuwen & Lara Taveirne
theatermaker
Rashif El Kaoui
sopraan
Lore Binon
piano
Lies Colman