De Warme Winkel speelt De Warme Winkel
Terug naar overzicht

De Warme Winkel speelt De Warme Winkel

De consistent spannendste theatergroep van dit moment.

  • Podium
  • Donderdag 16 februari, 20:00
  • De Grote Post

Mijn kaap

Veel theatergroepen ontlenen hun naam aan de titel van hun eerste productie. Nu De Warme Winkel dertig producties op haar naam heeft staan, vinden ze dat de tijd rijp is voor de ultieme voorstelling van waaruit alles vertrekt en weer samenkomt.

In De Warme Winkel creëert De Warme Winkel de ultieme versie van haar eigen wereld. Onnavolgbaar, poëtisch en doordrenkt van humor zetten zij de stijlmiddelen die de afgelopen jaren verfijnd zijn om in een spetterende en urgente apotheose, een sluitstuk in haar oeuvre.

Programma
19:00
Vertrek aan De Werf
20:00
Start voorstelling
22:30
Einde

De omtrekkende bewegingen hebben het gewenste effect, de verwarring slaat toe: kijken we hier naar een stuk van Pina Bausch of van De Warme Winkel?

Hans Smit

De Warme Winkel heeft altijd vol bewondering gekeken naar, en zich laten inspireren door, iconische voorstellingen van illustere collegae - de Volksbühne, Castellucci, Pina Bausch e.a. Met de warme winkel wil De Warme Winkel zich expliciet meten met deze groten. Wat kenmerkt de fameuze canon? Wat onderscheidt hen van de middelmaat? En kunnen zij dat overtreffen?

De Warme Winkel streeft er steeds naar om haar eigengereide visie op hedendaagse wijze gestalte te geven in spectaculaire en gelaagde stukken.

Copresentatie
KAAP & De Grote Post

Powered by
Toneelgroep Amsterdam
coproductie
deSingel Antwerpen — Stadsschouwburg Amsterdam — NEXT festival

locatie
KAAP | De Grote Post