De Sprekende Ezels Deluxe
Terug naar overzicht

De Sprekende Ezels Deluxe

  • Literatuur & debat
  • Vrijdag 01 november, 20:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

De Sprekende Ezels is het inmiddels befaamde experimenteel laagpodium voor poëzie, woord, muziek, standup, hamsterslingeren… Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op een podium (en geen lelijke vlekken achterlaat) is toegelaten.” Zo zetten Gregory Frateur, Alex Agnew, Selah Sue en zovele anderen er hun eerste stappen. Voor deze Deluxe editie stelde Jan Ducheyne een waar topprogramma samen, met de met de Crème de la Crème van het afgelopen seizoen. Gastvrouw van deze avond is Anneleen Van Offel. Zij houdt dichters Alex Deforce en Charlotte Van den Broeck op het juiste pad. Een muzikale noot komt va Dooshoofd (Tom Kenis & S.K. Belleman) en The lover BE feat. Dizzy Doux. Dit belooft naar goede gewoonte een avond vol muzikaal, poëtisch en beeldend podiumplezier te worden! 

Alex Deforce

Alex Deforce is écht wel op kruissnelheid! Als gastdichter op de plaat van Brihang (Casco) laat Alex, net als op zijn plaat 'Nachtdichter', die hij samen met Victor De Roo maakte kennis maken met een dichter die niet de zoveelste in de rij is. De intensiteit spat ervan af. En terwijl u dit leest is Alex alweer met allerlei zaken bezig waar we binnenkort van zullen horen. Laat u verrassen, en nadat u deze man aan het werk zag zult u zeggen : 'Amai, dat was de moeite'. Alex heeft ook een géweldige radioshow, check it out! 

Alex Deforce | The Word Radio

Charlotte Van den Broek

Charlotte Van den Broek behoort tot de meest veelbelovende dichters van het land. Punt. Het palet van Charlotte is eenvoudigweg uniek. Ze heeft een nieuw boek uit. Waagstukken, over mislukte architecten. Het is echter de manier waarop Charlotte hierover schrijft. Onnavolgbaar. En kijk, speciaal voor De Sprekende Ezels komt ze gewoonweg naar Vrijstaat O. 

Lees hier de recensie

Dooshoofd aka S.K. Belleman

Dooshoofd aka S.K. Belleman is niet zomaar een dichter. Dooshoofd (Kevin Bellemans) zàl de wereld veroveren met zijn poëzie. Hij wordt hierin bijgestaan door Tom Kennis die hem begeleid met zijn subtiele electronica. De humor loopt gezwind hand in hand met de melancholie de einder tegemoet, S.K. Belleman dartelt niet, maar vliegt als een adelaar boven het leven dat zich buiten hem om afspeelt om er dan weer midden in te duiken en kniehoog de vaak kolkende zee van dit bestaan trachten het hoofd te bieden. Wat wij met deze zinnen willen zeggen? Dat de poëzie van S.K. Belleman, Dooshoofd niet zonder risico in te nemen is. En dat is maar goed ook.

Bruzz.be

The Lover BE feat. Dizzy Doux

The Lover BE feat. Dizzy Doux is niet minder dan een fenomeen. De eerste keer dat je de Lover BE aan het werk ziet, vergeet je nooit meer. We kunnen hier nu van alles schrijven om u hiervan te overtuigen, maar dat is eigenlijk zinloos. Kom kijken, en de glimlach op uw gezicht zal niet meer verdwijnen eens deze topperformer eraan begint, en dan is hij nog geflankeerd door de Wizzard Dizzy Doux. Het kán eenvoudigweg niét stuk.

NADA Booking