Sculpture—Platform-K
Terug naar overzicht

Sculpture—Platform-K

Dag van de dans

  • Podium
  • Zaterdag 27 april, 11:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Sculpture is het resultaat van het artistiek onderzoek van Quan Bui Ngoc (Les ballets C de la B) en Veronique Mees (Platform-K) naar de authenticiteit van het lichaam. Muzikante Karen Willems deelt de scène met Veronique. Tijdens het eerste vooronderzoek lag de focus op het lichaam in relatie tot verwachtingen, de realiteit, de norm. Welke identiteit heeft het lichaam? Welke invloed heeft die op het leven?

 Meer dan een ‘verwrongen’ lichaam, is Veronique een andere persoon. Haar kijk op de wereld wordt bepaald door de dominante rol van haar lichaam in haar leven. Schoonheid ontstaat wanneer je verwonderd wordt door het anders zijn dat misschien toch niet zo verschillend is.

 “Sculpture” is een ontmoeting tussen twee vrouwen met een verschillende horizon. Veronique leeft met een heel intense concentratie op haar lichamelijk functioneren en levert dagelijks een persoonlijk gevecht vanuit een buitengewone wil en verlangen. Zij gaat in dialoog met het lichaam en het wezen van drumster en percussioniste Karen Willems, die mee stapt in dit verhaal omwille van haar constante zoektocht naar nieuwe ervaringen in confrontatie met andere disciplines en performers. 


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

van
Quan Bui Ngoc
van & met
Veronique Mees en Karen Willems
muziek
Karen Willems

productie
Platform-K
i.s.m.
KAAP, Vooruit en Les ballets c de la b