Viva—Albert Quesada, De Genoten
Terug naar overzicht

Viva—Albert Quesada, De Genoten

Over de vreugde van het samen dansen

  • Podium
  • Zaterdag 29 april, 11:00
  • Op locatie

Mijn kaap

We vieren de vreugde van het samen dansen! Danser en choreograaf Albert Quesada ging aan de slag met Vivaldi’s Vier seizoenen. Geïntrigeerd door de vertaling van muziek naar dans, maar ook naar de perceptie van muziek door een publiek.

Twintig dansers gidsen het publiek aan de hand van kleurrijke groepsimprovisaties en krachtige solo’s doorheen de schaamteloos mooie partituur. Door naar elkaar en de muziek te luisteren, werpen de dansers nieuw licht op de muziek.

De Genoten zijn een twintigtal dansende mannen van alle leeftijden uit heel België. Sinds 2011 maakten ze samen onder leiding van Jo Heyvaert verschillende voorstellingen voor de publieke ruimte waarin improvisatie en spelplezier centraal staan : Het Genootschap Der Edele Delen ( Sortilèges Ath, MiraMiro Gent, Warande Wonderland, Boulevard Wenduine…), Hoorspel (M-idzomer, Museum Night Fever), De Genoten at the movies ( Nuit Blanche, Brussel Danst), Club Solitude (Zinnema) en Wham! Bam! een superhero bootcamp (Odegand).


Om hun vijfjarig bestaan te vieren nodigden ze Albert Quesada uit voor hun nieuwste creatie: VIVA. Deze Spaanse danser en choreograaf studeerde dans in Amsterdam en Brussel (P.A.R.T.S.), na zijn studies filosofie en ‘multimedia engineering’ in Barcelona. 
Centraal in zijn werk staat het ontdekken en vertalen van muzikale structuren en composities naar choreografieën. Quesada is ook geïntrigeerd door groepsbeweging en -dynamieken. Dit kwam erg naar voren in zijn laatste creaties, Wagner & Ligerti, Slow Sports (Dansand! 2014) en in zijn samenwerking met ZOO/Thomas Hauert.


organisatie
KAAP
I.H.K.V.
Dag van de Dans

Brugge
11:00—Balkonrotonde Station, Brugge
Oostende
17:00—Zeeheldenplein, Oostende