MATTIASDECRAENE + Commander Spoon
Terug naar overzicht

MATTIASDECRAENE + Commander Spoon

Twee nieuwe W.E.R.F. releases

  • Muziek
  • Vrijdag 24 april, 20:00
  • Vrijstaat O.

Mijn kaap

In deze clubnight presenteert KAAP een double bill van twee beloftevolle debutanten uit zijn eigen W.E.R.F. Records label stal: MATTIASDECRAENE en Commander Spoon.

MATTIASDECRAENE

Mattias De Craene is één van de ‘poster boys’ van de jongste generatie creatieve (jazz)muzikanten die ons land rijk is. De laatste jaren timmerde hij zwaar aan de weg en maakte hij furore met bands als Nordmann en MATTIASDECRAENE, en was hij een graag geziene gastmuzikant in de alternatieve rock –en elektronicascene. Met zijn nieuwste solo-project gaat hij gewapend met zijn saxofoon en een batterij aan effectenpedalen verder op de spirituele en psychedelische trip die hij met zijn trio MATTIASDECRAENE inzette. Geen virtuoos notengeneuk, maar zorgvuldig opgebouwde soundscapes die de luisteraar meezuigen in een donker universum.

Commander Spoon

Toen Lefto vorig jaar zijn compilatie Jazz Cats presenteerde was Commander Spoon één van de absolute ontdekkingen. Geen toeval, want dit viertal belichaamt alles wat deze generatie zo boeiend maakt. Commander Spoon sloopt met veel respect de virtuele muren tussen jazz, hiphop, rock, elektronica en exotica. De bandleden zijn actief in alle uithoeken van de Brusselse muziekscene en brachten eerder al vier EP’s in eigen beheer uit. Hun eerste langverwachte full-album verscheen dit voorjaar op ons eigen label W.E.R.F. Records en zet hen meteen op de kaart als één van de interessantste fresh new kids on the block.

organisatie
KAAP
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

MDC
...
sax, loops, fx
Mattias De Craene
Commander Spoon
...
sax
Pierre Spataro
gitaar
Florent Jeunieaux
contrabas
Fil Caporali
drums
Samy Wallens