Bru∙Taal
Terug naar overzicht

Bru∙Taal

Internationaal Brugs literatuurfestival

  • Podium Literatuur & debat Festival
  • Vrijdag 05 mei t.e.m. zaterdag 13 mei,

Mijn kaap

Van Kapers mag je een scherpe pen, een gevatte mening en best al eens een wijde bek verwachten. Niet te verwonderen dat wij met KAAP instaan voor de invulling van de eerste editie van Bru∙Taal, een nieuw internationaal literatuurfestival in Brugge.

Brugge wordt tijdens het festival de literaire hoofdstad van de Lage Landen. Negen dagen lang palmen schrijvers, performers, taalgrage muzikanten en dichters de Brugse binnenstad in. Zo’n veertig auteurs uit binnen- en buitenland delen hun teksten en ideeën op charmante en intieme plekken in de binnenstad: in cinema’s, boekhandels en bibliotheken, op Brugse podia en in de musea, op pleinen en in tuinen.
Bru∙Taal opent op vrijdag 5 mei met een auteursavond in het Concertgebouw, en sluit op zaterdag 13 mei af met BRUTAALFEEST!.

Tekenen alvast present: Arnon Grunberg, Philippe Claudel, Cees Nooteboom, Adriaan Van Dis, Sandro Veronesi, Herman Koch, Connie Palmen, Bart Moeyaert, Stefan Hertmans, Eimear McBride, Marie Ndiaye, Peter Verhelst, Annelies Verbeke, en nog vele anderen.

Meer info vind je vanaf 28 maart op de site van het festival. Vanaf dan start ook de ticketverkoop.