KAAP Creative Compass

KAAP is een kunstencentrum voor jazz, podium, literatuur
en beeldende kunst met 4 vaste uitvalsbasissen en nog veel
meer welgekozen plekken in Brugge en Oostende. (Lees meer)

Terug naar overzicht

Bombathazz

KAAP Sessions

  • Jazz
  • Donderdag 24 augustus, 20:00
  • URB EGG

Mijn kaap

Bombathazz is een Brussels quartet bestaande uit vier jonge muzikale veelvraten die alle stijlgrenzen overboord gooien en een eigengereide cocktail bereiden met elementen uit hip hop, soul, funk, jazz en elektronica. Onder andere beide bandleden van SCHNTZL, het duo dat intussen meer dan zijn strepen heeft verdiend met hun succesvolle debuutplaat, maken deel uit van dit quartet. Bombathazz is het zoveelste bewijs van de enorme kweekvijver aan jong muzikaal talent dat ons land momenteel is.

Binnen onze zomerreeks KAAP Sessions, die we in Brugge i.s.m. en op de locatie van URB EGG organiseren, zoomt KAAP in op een aanstormende generatie jonge muzikale vernieuwers. Meer dan ooit heeft de snelle informatiestroom en het online tijdperk ervoor gezorgd dat hokjesdenken stilaan iets uit een ver verleden aan het worden is en zien we jaar na jaar jonge professionele muzikanten afstuderen aan de conservatoria, die vervolgens allemaal op hun eigen manier op zoek zijn om een eigen sound te creëren. Ze tappen hiervoor uit de meest uiteenlopende vaatjes en zijn niet bang om risico’s te nemen en de grenzen af te tasten. 

Op vijf zomerse donderdagavonden krijgt u de kans om gratis te komen proeven van deze generatie beeldenstormers. Laat u meeslepen op deze veelzijdige muzikale ontdekkingsreis!


organisatie
KAAP

drums
Casper Van De Velde
keys
Hendrik Lasure
gitaar
Vitja Pauwels
bas
Ruben De Maesschalk

locatie
URB EGG