Bits of Dance 2021
Terug naar overzicht

Bits of Dance 2021

Een optelsom van bewegingen

  • Podium
  • Woensdag 03 maart t.e.m. vrijdag 05 maart,
  • Brugge

Mijn kaap

Bits of Dance kan dit jaar door covid-19 als presentatie festival niet doorgaan. Maar naast een presentatie platform is Bits of dance ook een platform voor expertise. Tijdens de makerssessie komen dansers, artiesten en vooral choreografen samen om hun kennis te delen.

De gesprekken gebeuren digitaal en in een informele sfeer, maar de setting wordt gestructureerd om een concrete output te garanderen. De vragen zijn direct en ontwikkelen zich rond een thema.

In dit chaotisch jaar kregen we als dansmakers klappen. We verloren speelkansen, daardoor ook geld maar ook professioneel en menselijk contact. Iedereen heeft verlies ervaren maar het werd niet meer collectief gedeeld. Tegelijkertijd kregen we nieuwe inzichten en hoop. We beseften nog meer de waarde van ons werk, we erkennen nog meer het belang van samen zijn, en van de kracht van creativiteit.

Sommige makers zagen in deze tijden een kans voor ontwikkeling van andere praktijken, andere spendeerden al hun energie in herplannen van wat wel nog absoluut zou gemaakt worden, nog andere tuimelden in een harde realiteit waarin de noodzaak tot overleven, inkomen vinden de artistieke praktijk in gevaar bracht.  Maar in hoeverre konden we deze ervaringen delen, hoe kunnen we van elkaar leren en waar kunnen we elkaar nog vinden?

De makerssessie start met een keynote van 2 makers die vanuit de behoefte verder creatieve praktijken ontwikkelde die ook een reactie zijn op de situaties vanuit corona en de maatregelen.

 

Bits of Dance 2021 focust dit jaar dus op de sector, er zijn dus geen voorstellingen met publiek.

Er zijn wel twee residenties - Milo Slayers en Kinga Jaczewska - en een makersmeeting (digitaal en met portretten van de twee residentiële makers) die ook achter gesloten deuren plaatsvinden.


organisatie
KAAP, Cultuurcentrum Brugge en Concertgebouw Brugge