Dijf Sanders / Baba Zula
Terug naar overzicht

Dijf Sanders / Baba Zula

De Zwerver & KAAP present a trip to the Orient

  • Muziek
  • Donderdag 01 februari, 20:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

DIJF SANDERS

Multi-instrumentalist Dijf werd twee weken lang ondergedompeld in de kleurrijke cultuur van het eiland 'Java' en haar rijke ceremoniële tradities. Gewapend met een batterij aan field recorders trok hij als een moderne incarnatie van etnomusicoloog Alan Lomax langsheen zowel stedelijke als rurale uithoeken van het eiland en verzamelde een indrukwekkend arsenaal aan opnames. Kacapi, Kendang, Angklung, Calung of Gamelan, het zijn geen namen van inheemse tropische ziekten, maar slechts enkele van de inheemse volksinstrumenten die Dijf registreerde tijdens zijn avontuurlijke muzikale ontdekkingsreis. Uit de uren veldopnames distilleerde Dijf negen geestverruimende brouwsels die teren op extase en trance en een brug slaan tussen twee werelden. Op podium laat hij zich vergezellen door soulmate Nathan Daems (Black Flower).

Eenmaal terug in België trok hij met het verzamelde materiaal de studio in en nodigde enkele bevriende soulmates uit om de kers op de taart te zetten.

BABA ZULA

Het Turkse Baba Zula staat in eigen land symbool voor het geluid van de moderne metropool Istanbul, die zich bevindt op de grens van twee werelden. De groep vertrekt steeds vanuit Turkse traditionele ritmes en melodieën en doorspekt deze traditie vervolgens met hedendaagse elementen en sounds die ze putten uit dub, electronica en psychedelische rock. Als huisband van de beruchte underground club Babylon groeide de band in geen tijd uit tot de meest populaire alternatieve band van Turkije. Ook in de gevierde documentaire 'Crossing The Bridge', waarin Alexander Hacke (bassist bij Einstürzende Neubauten) de hedendaagse Turkse muziekscene probeert in kaart te brengen, speelt BaBa Zula een prominente rol.


Deejay Coconuts zal voor/tussen/na concerten Dijf/Babazula plaatjes draaien. Deejay Coconuts mixt hedendaagse en oudere garage psych, psych-punk, world-psych, Kraut, psychedelic retro-prog en psychedelic Jazz.


organisatie
KAAP & De Zwerver
locatie
KAAP | Vrijstaat O.

electronica, synths
Dijf Sanders
fluit, sax
Nathan Daems
Baba Zula - elektro saz, electronic sounda, zang
Osman Murat Ertel
Baba Zula - electronic sounds, houten lepels
Mehmet Levent Akman
Baba Zula - percussie, darbuka
Özgür Çakirlar
Baba Zula - zang
Melike Şahin
Baba Zula - electrische oud
Periklis Tsoukalas

voor/tussen/na concerten
Deejay Coconuts zal plaatjes draaien
extra info
staand concert