B Major!       Pas de Deux
Terug naar overzicht

B Major! Pas de Deux

Zes verrassende duo's

  • Muziek Festival
  • Zondag 05 maart, 11:00
  • Brugge

Mijn kaap

KAAP diept op zondag 5 maart tijdens B Major! de formule van de duo-formatie verder uit en stelt tijdens Pas de Deux zeven duo-projecten voor op verschillende Brugse locaties. In primeur zijn er twee nieuwe producties van het vermaarde W.E.R.F.-label. Het duo Rawfishboys stelt hun nieuwe album voor in de Sint-Godelieve Abdij, tegelijk de plaats waar dit album opgenomen werd afgelopen zomer. En pianisten Heleen Van Haegenborgh en Christian Mendoza zorgen voor een unieke quatre mains. Verder zijn er concerten van buitenlandse duo's, een performance met een voormalig straatkunstenaar en een Boiler Room met jong talent.

Een duo-bezetting is de uitgepuurde essentie van een muzikale ontmoeting. Muzikanten stellen zich uiterst kwetsbaar en gedienstig op, blind vertrouwen in hun medespeler is een absolute must. Toeschouwers zijn op de eerste rij getuige van een muzikale tête à tête.

Rawfishboys

Releaseconcert W.E.R.F.-label.

Duo van rietblazer Joachim Badenhorst, één van de meest spraakmakende Belgische jazzmuzikanten van het moment met de Franse contrabassist Brice Soniano. Samen brengen ze een mix van ultrasonische klankimprovisaties en melodishe intermediums. Hun muziek heeft een 'meditatief karakter' en precies daarom was de Sint-Godelieve Abdij de gedroomde locatie voor de opnames van hun nieuwe album afgelopen zomer. Voor de voorstelling van dit album keren we terug naar dezelfde locatie.

Sint-Godelieve Abdij – 11u & 13u – duur 40’
Tickets: € 9 Voorverkoop / € 12 Deurverkoop

KOOP TICKETS: Rawfishboys 5/3 - 11:00
KOOP TICKETS: Rawfishboys 5/3 - 13:00


Heleen Van Haegenborgh & Christian Mendoza   

Releaseconcert W.E.R.F.-label  

Eén piano. Twee muzikanten. Vier handen. Met dit duo slaan jazzpianist Christian Mendoza en de klassiek geschoolde pianiste Heleen Van Haegenborgh een brug tussen jazz, hedendaags klassiek en minimalisme. Ze vertrekken vanuit de transcripties van Kurtág van de muziek van Bach voor quatre mains. Hieruit rees de inspiratie om eigen muziek te maken, een mix van composities en improvisaties. Hun debuutplaat verschijnt op het W.E.R.F.-label. 

Concertgebouw / Kamermuziekzaal – 16u – duur 60’
Tickets: €11 Voorverkoop / €14 Deurverkoop

KOOP TICKETS: Heleen Van Haegenborgh & Christian Mendoza 5/3 - 16:00


Verneri Pohjola & Aki Rissanen  

Trompettist Verneri Pohjola is één van de belangrijkste stemmen van de huidige Finse jazzscene. Hij was één van de ontdekkingen van de laatste editie van Jazz Brugge (2014), waar hij met zijn kwartet de grote zaal inpakte. Pianist Aki Rissanen maakt al 10 jaar deel uit van dat kwartet, maar schittert ook in zijn eigen projecten. In hun duo brengen deze soulmates akoestische en elektronische muziek samen.

Concertgebouw / Kamermuziekzaal – 14u – duur 60’ 
Tickets: €11 Voorverkoop / €14 Deurverkoop

KOOP TICKETS: Verneri Pohjola & Aki Rissanen 5/3 - 14:00


Duo à l’encre  

De onophoudelijke zoektocht van drummer Teun Verbruggen (Jef Neve trio, Flat Earth Society,..) naar vernieuwing maakt hem één van de meest gevraagde drummers. Voor Duo à l'encre gaat hij in zee met Vincent Glowinski, de graffiti-artiest 'formerly known as' Bonom. Dit duo is een kruisbestuiving tussen twee talentvolle artiesten uit verschillende disciplines, waarbij muziek en live tekeningen via improvisatie elkaar vinden. 

Concertgebouw – 15u30 – duur 30’ 
Tickets: €9 Voorverkoop / €12 Deurverkoop

KOOP TICKETS: Duo à l'encre 5/3 - 15:30


Insufficient Funs 

Dit Iers duo van bas-saxofonist Sam Comerford en drummer Matthew Jacobson was één van de grote revelaties van de laatste editie van het prestigieuze showcasefestival 12 Points, een broeihaard van Europees jazztalent. In hun fantastische debuut EP weerklinkt zowel de invloed van Ornette Coleman als van Badbadnotgood. 

Blindekenskapel – 11u & 13u – duur 40’ 
Tickets: €9 Voorverkoop / €12 Deurverkoop

Het geplande concert van Insufficient Funs tijdens Pas de Deux (jazzparcours in Brugge, tijdens B Major!), wordt noodgedwongen geannuleerd.  Drummer Matthew Jacobson heeft z’n pols gebroken, en zit tot eind maart in het gips. De geplande concerten op zondag  5 maart in de Blindekenskapel (11u en 13u) gaan dus niet door.  Wie een dagpas koopt voor Pas de Deux (jazzparcours van KAAP in Brugge, in het kader van B Major!) krijgt aan het onthaal van het eerst bezochte concert, en op vertoon van z’n pas, op zondag 5 maart een KAAP-tegoedbon van 7 euro. Die kan worden gebruikt voor een volgende voorstelling of concert bij KAAP, in Brugge of Oostende. Dank voor je begrip. Wij van KAAP wensen Matthew Jacobson alvast een spoedig herstel.

Villa Bota Sessions

GLASS MUSEUM 
Het Doornikse duo Glass Museum bestaat uit pianist Antoine Flipo en drummer Martin Grégoire. Hun grootste invloeden zijn artiesten zoals Gogo Penguin, BadBadNotGood en Mouse On The Keys. Hun muziek is lyrisch en dynamisch, via hun intieme muziek brengen ze de luisteraars in een fragiel universum waar piano en drums een unieke energie creëren. 

Amber Haze 
Voor Amber Haze werkt de Italiaanse zangeres/muzikante Francesca Palamidessi samen met de Brugse pianist Hendrik Lasure (SCHNTZL). Ze brengen een fusie van improvisatie en composities en zoeken de balans op tussen akoestische en elektronische muziek. 

Villa Bota – 14u & 16u
Tickets: €6 

KOOP TICKETS: Villa Bota Sessions 5/3 - 14:00
KOOP TICKETS: Villa Bota Sessions 5/3 - 16:00


Concept
Zes duo projecten op verschillende locaties

Locaties
Concertgebouw, Sint-Godelieve Abdij, Villa Bota