B Major! Pas de Muzak
Terug naar overzicht

B Major! Pas de Muzak

  • Muziek
  • Zaterdag 25 februari, 13:30
  • Brugge

Mijn kaap

KAAP gaat in de aanloop van B Major! de Ezelstraat en Sint-Jakobsstraat kapen. In een aantal winkels en winkeletalages duiken solo-artiesten op voor gratis muzikale performances. Of: muzak met een serieuze hoek af! Een unieke muzikale ervaring tijdens een zaterdagse winkelmiddag met zowel jong talent als gevestigde waarden. Elke performance duurt ongeveer 20 minuten.

Bas Bulteel plays Bill Evans

De Oostendse pianist Bas Bulteel won twee jaar geleden de Klaraprijs voor het beste album van 2014 met zijn trio. Ook solo weet hij zijn mannetje te staan. Vandaag stort hij zich op het werk van Bill Evans, de meester van de nuance.

13:30 & 14:30—Café Costume, Ezelstraat 10

Hendrik Lasure

Bruggeling Hendrik Lasure kennen we natuurlijk als de helft van SCHTNZL. Naast dit succesvolle duo is hij ook nog actief in tal van andere projecten. En hij wil ook blijven experimenteren met zijn solo-werk. Vandaag brengt hij een set waarin hij de elektronische weg inslaat.

14:00 & 15:00—Goût et Couleurs, Ezelstraat 5

Tony Beatbutcher

Tony Beatbutcher is elektronisch percussionist, producer en DJ. Daarnaast is hij ook een verbluffende 'fingerdrummer'. Vingervlug beroert hij zijn verschillende drumpads om live de meest verbluffende klanken te produceren. Een streling voor oog en oor.

14:00 & 15:00—Fresh, Sint-Jakobsstraat 30

Bai Kamara Jr.

De roots van Bai Kamara Jr. liggen in Sierra Leone, maar hij woont al jaren in Brussel. Dit levert een smeltkroes op aan opwindende muzikale invloeden, gaande van soul tot blues en afro. Solo begeleidt hij zijn warme, soulvolle stem met akoestische gitaar.

15:30 & 16:30— De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33

Dijf Sanders

Geluidsknutselaar en multi-instrumentalist Dijf Sanders (Teddiedrum, The Violent Husbands,…) combineert op zijn laatste album Moonlit Planetarium elektronica op fantastische wijze met jazz en exotica uit de jaren zestig. Live brengt hij zijn composities voorzien van de meest psychedlische visuals.

16:00 & 17:00— De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33

DJ Nasty Bartender

Een zinnenprikkelende cocktail van muziek uit de 'roaring twenties' tot de 'swinging sixties'. Rock 'n roll, swing, surf, popcorn,... De meest ongure barman van de lage landen shaket het allemaal door elkaar. Zonder mate te consumeren, de hele middag in het meeting point.

doorlopend vanaf 13:30—De Republiek (meeting point), Sint-Jakobsstraat 36