Aspen Label Night
Terug naar overzicht

Aspen Label Night

Brede waaier voor fijnproevers

  • Muziek
  • Zondag 13 december, 17:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Geen band deze keer, maar een label. Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek daarop beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden, en elektronica. 


VEDER

Hoe dynamisch en veelzijdig het muzikantschap van euphoniumspeler Niels Van Heertum zich ook ontwikkelt, in zijn diep persoonlijke projecten zoekt hij rust en eenvoud op. Dat blijkt ook bij Veder, zijn akoestisch kwartet. In deze groep krijgt Van Heertum het gezelschap van vaste kompaan Ruben Machtelinckx (gitaar) en een karaktervol blazerspaar: Joachim Badenhorst (rieten) en Eivind Lønning (trompet). Veder bracht in 2017 debuutalbum evergreen uit. Deze tournee gaat gepaard met de release van hun tweede album.

Veder brengt subtiel gelaagde composities die door het viertal vrank en vrij worden omspeeld. Andere stukken worden op het moment zelf gecomponeerd, maar klinken even helder en hecht. Het lijkt regelmatig alsof inspiratie gezocht wordt bij de natuur: de muziek vloeit en stroomt, heeft een markante openheid die weldadig aanvoelt en toch voor de nodige prikkels zorgt. Het is muziek om geduldig op je te laten inwerken, geen instant sugar rush.

POOR ISA

Onder de naam Poor Isa brengt het duo Ruben Machtelinckx en Frederik Leroux nieuw werk. Met banjo en woodblocks zorgen ze voor een deinend klanklandschap waarbij stilte en klank zich op gelijke hoogte bevinden. Het project mondde uit in het wonderschone Let’s drink the sea and dance, een bundeling van negen composities dat vorige zomer werd uitgebracht

KARL VAN DEUN

De songs van Karl Van Deun ken je best omschrijven als pareltjes van pure eenvoud maar boordevol emoties. Resonantie staat bijna synoniem voor stilte en omgekeerd. Schetsen die als volwaardige nummers klinken van hetzelfde kaliber als Ry Cooder zijn ‘Paris, Texas’ of de meest minimalistische sfeerscheppingen van Bill Frisell. Parallellen met het werk van Egberto Gismonti en Van Dormael ontbreken evenmin. Een zijtak van bioacoustics als het ware.
organisatie
KAAP
i.s.m.
JazzLab & Aspen Label

Veder
...
klarinet, basklarinet
Joachim Badenhorst
trompet
Eivind Lønning
euphonium
Niels Van Heertum
gitaar, banjo
Ruben Machtelinckx
Poor Isa
...
banjo, woodblocks, vocals, thunderdrums
Frederik Leroux
banjo, woodblocks, vocals
Ruben Machtelinckx
Karl Van Deun
...
gitaar
Karl Van Deun