An Pierlé Quartet: 'Wiga Waga'
Terug naar overzicht

An Pierlé Quartet: 'Wiga Waga'

LIVEstream Albumrelease W.E.R.F.180

  • Muziek
  • Woensdag 10 februari, 20:15
  • Handelsbeurs

Mijn kaap

Dit is een online event georganiseerd door Handelsbeurs Gent. 
Met je toegangsticket kan je het concert tot twee dagen erna (her)bekijken.

Dit nieuwe kwartet verenigt singer-songwriter An Pierlé, muzikant-producer Koen Gisen en het jonge jazzduo schntzl. Ze verkennen elkaars werelden en stellen hun eerste album Wiga Waga voor met een opvallende mélange tussen jazz, pop en cabaret. 

Combitickets - reductie op Wiga Waga (W.E.R.F.180)
Speciaal voor dit unieke en enige releaseconcert ontvang je € 5 reductie op het album. Via het combiticket kan je zowel genieten van de livestream als van de opname op CD (€ 15) of LP (€ 20). 

Van Sylvia naar een plaat

Singer-songwriter An Pierlé volgt als artieste resoluut haar eigen koers. Toen ze in 2017 resideerde in het Gentse SMAK, namen Hendrik Lasure en Casper Van De Velde op dat moment hun eerste album op bij haar levensgezel Koen Gisen. De vier werden al snel kompanen.

Hun eerste wapenfeit op de planken volgde met het muziektheater ‘Sylvia’. Ze ontwikkelden er een heel eigen taal, een soort experimentele popmuziek die zich strekt van serene landschappen naar expressieve Brechtiaanse cabaret-fun. Aanvankelijk stond hun muziek ten dienste van een theatervoorstelling, nu diepen ze die verder uit.


Onderweg is het An Pierlé’s soundtrack die het raadselachtige van Plaths psyche in de verf zet. Haar kwartet geeft Sylvia nu eens een opzwepend ritme, later een melancholische toets en uiteindelijk een rauw orgelpunt.
Cutting Edge

locatie
Handelsbeurs Gent

zang, piano, trompet
An Pierlé
synthesizer, loops
Hendrik Lasure
basklarinet, saxofoon, gitaar
Koen Gisen
drums
Casper Van De Velde

foto
Isadora Gisen