AMOK 2019
Terug naar overzicht

AMOK 2019

10 dagen lang, palmen muzikanten, kunstenaars en andere creatieve geesten een 20-tal locaties in, in de Brugse Sint-Jakobsbuurt

  • Muziek Podium
  • Vrijdag 08 november t.e.m. zondag 17 november,

Mijn kaap

Tijdens AMOK duikt kunstencentrum KAAP tien dagen lang in de Brugse Stadsrepubliek, een eigentijds stadsontwikkelingsproject in de Sint-Jakobsbuurt. AMOK wil de stadswijk verklanken, verbeelden en verbinden met meer dan 50 concerten of voorstellingen en zo'n 200 artiesten.

MUZIEK

De focus van AMOK ligt op hedendaagse, avontuurlijke en authentieke muziek. Belgische primeurs zijn er van de Amerikaanse klarinettiste/zangeres Angel Bat Dawid, het Londense NYX Electronic Drone Choir en het Amsterdamse Ikarai dat in de neogotische turnzaal van Howest een muziekscore brengt rond de figuur van Muhammad Ali. Sarathy Korwar, De Beren Gieren en Ottla (op W.E.R.F. Records) brengen hun nieuwe albums in première. Het nieuwe collectief IKE presenteert in De Tank elektronische live-acts, opkomende dj’s en een audiovisueel kunstenparcours. En op de openingsavond zijn er gratis concerten van jonge, Belgische bands.

TALKS

We geven artiesten, denkers en doeners een platform waarin ze inkijk geven in hun creatieproces, nieuw materiaal laten horen of hun licht laten schijnen over bepaalde thema's. Debatten, interviews, gesprekken, luistersessies en workshops vormen mee de ruggengraat van AMOK. Enerzijds met bestaande concepten (Brieven aan de Stad, Turbo Sessies, Soep & Feiten), anderzijds via nieuwe formats. Muzikanten als Bert Dockx of Mattias De Craene leggen we op de rooster, lokale creatieve platformen als BLVRD of The Grid Company krijgen een carte blanche.


PERFORMANCE

Performance is de derde rode draad. Met Court of Choice - Play serveert Liesa Van der Aa met haar muzikaal kunstenaarslabo One Trick Pony een muzikale tenniswedstrijd voor drie acteurs, percussie en strijkkwartet. In de muziekperformance Pūwawau onderzoekt zangeres Chantal Acda, samen met het Nederlands kamerkoor NXT en op teksten van Josse De Pauw, de verbindende kracht van de stem. En onder de noemer 'Handmade Sounds' gaan we samen met Handmade in Brugge op zoek naar de link tussen geluid en creatieve ambachten.

Voor het volledige programma en tickets kun je terecht www.amokbrugge.beorganisatie
KAAP i.s.m. De Republiek en tal van partners uit De Stadsrepubliek

met de steun van
Stad Brugge