Zeedijk #10 met Alicja Gescinska
Terug naar overzicht

Zeedijk #10 met Alicja Gescinska

over 'Intussen komen mensen om'

  • Literatuur & debat
  • Zondag 08 december, 11:00
  • KAAP | Oostende

Mijn kaap

Alicja Gescinska verraste met haar kandidatuur op de Europese lijst van de Vlaamse liberalen. Op internet volgde een stortvloed aan reacties: lovende en lasterlijke. Niet enkel de keuze van de partij en het Europese project werden druk besproken, vooral ook wie aan politiek behoort te doen – en wie dus aan de zijlijn moet blijven – bleek stof voor discussie. Wat is de plaats van een filosoof in de samenleving? Zijn politiek en filosofie onverenigbare disciplines? En wat doe je wanneer uit het hart van de Europese politiek het verzoek komt om uit je pen te kruipen?

 Politiek is meer dan dat wat politici doen. Politiek is alles en iedereen. In het gebrek van de wereld weerklinkt volgens Gescinska een moreel appel dat op ons allen wordt gedaan. Intussen komen mensen om is een glashelder essay over de persoonlijke worsteling met politiek.

Gastvrouw Christina Van Geel gaat met Gescinska in gesprek en zorgt voor een extra dosis warmte. Zij presenteerde jarenlang diverse radioprogramma’s op VRT en elders en is zelf auteur van diverse non-fictie boeken. Haar eigen uitstappen en ervaring in de politiek zorgen gegarandeerd voor een boeiende ochtend.


organisatie
KAAP
curator
Thomas Barbier

moderator
Christina Van Geel