Vier vaste uitvalsbasissen

KAAP | Vrijstaat O.

Dit moet wel de mooiste plek zijn waar ik ooit heb voorgelezen; onder de bogen, pal aan het strand, met hoge ramen waardoor het grijze licht op de gezichten van het publiek valt.’  — TOMMY WIERINGA, 2012

Vrijstaat O. ligt op de zeedijk van Oostende. Een unieke locatie, met hoge ramen waardoor je onbeperkt zicht hebt op, strand, voorbijgangers, en de horizon. Het gebouw maakt deel uit van de Koninklijke Gaanderijen, ontworpen in opdracht van koning Leopold II. In de volksmond staat het gebouw bekend als De Droge Coo, en dat verwijst dan weer naar het  feit dat je er begin vorige eeuw geen alcoholische dranken kon nuttigen.KAAP | De Werf

Een van de mooiste jazz-zalen in België.

De Werf is als kunstencentrum ontstaan in 1986, met de overname van Theater 19, een bouwvallige toneelzaal in de Werfstraat. Eén jaar later werd een eerste internationaal jazzconcert georganiseerd: het beroemde George Adams-Don Pullen Quartet. In 1993 is de eerste WERF-cd uitgegeven: Sketches of Belgium, met de band van de Belgische jazz-pianist Kris Defoort. Het huidige pand dateert uit de jaren ’90, waarbij bewust gekozen werd om kleinschalig en intiem te werken. En zo wordt de zaal door veel bezoekers ook ervaren, en geapprecieerd.
KAAP | De Groenplaats

De allereerste makersplek in Brugge.

De Groenplaats is de residentiewerkplek voor theatermakers en podiumartiesten. Gelegen in het hartje van Brugge, in een rustige volksbuurt, verblijven en werken hier jonge dansers, dramaturgen, theatermakers, schrijvers, muzikanten… De plek wordt door makers vaak bejubeld, en velen komen er graag terug. Tijdens toonmomenten, kleine festivals en debatten is ook het publiek altijd erg te spreken over de kleine oase in de binnenstad, die verstopt zit achter de grote groene poort. 
KAAP | Freestate

Een multifunctionele site naast het Provinciedomein Raversyde. 

Naast het provinciedomein Raversyde werd een nieuwe site gekocht, met daarop het bunkerhuis. Tijdens WOII was er een medische post, de voorbije jaren een louche discotheek met de bizarre naam ‘La Mouise’. Vanaf 2018 installeert KAAP op deze site een residentie- en presentatieplek voor beeldende (en andere) kunstenaars. Het atelier – dat ook tot exporuimte kan worden omgevormd – wordt omgeven door natuur. Een ideale locatie voor werk in opperste concentratie en bewust isolement.

Bereikbaarheid

KAAP | Vrijstaat O.

Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk), 8400 Oostende

Met de kusttram: richting De Panne, halte Koninginnelaan (stedelijk zwembad), je stapt tot op de zeedijk.
Met de auto: Wegbeschrijving


KAAP | De Werf

Werfstraat 108, 8000 Brugge 

Met de bus: lijnen 3 en 13, halte Nicolas Gombert, je stapt 100m tot aan De Werf
Met de auto: Wegbeschrijving


KAAP | De Groenplaats

Groenestraat 19b, 8000 Brugge

Met de bus: lijn 14, halte De Snuffel, je stapt 300m tot aan De Groenplaats
Met de auto: Wegbeschrijving


KAAP | Freestate (Raversyde)

Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende

Met de kusttram: richting De Panne, halte Raversijde
Met de bus: lijnen 6, 60, 69, halte Raversijde
Met de auto: Wegbeschrijving