Terug naar overzicht
  • In beeld
  • 18/02/21 13:23

Phonorama zoekt geluiden

Tijdscapsule

Geluidskunstenaar Stijn Dickel wil samen met de Bruggeling op zoek naar typisch Brugse geluiden. Dat kan een geluid zijn dat een persoonlijke waarde heeft of een geluid dat Brugge typeert (denk maar aan het openen van een Brugse Zot of het geluid van toeristen trolleys over kasseien)
Het doel van het project is om zo veel mogelijk Brugse geluiden te verzamelen die de Bruggelingen hebben opgenomen met hun smartphone. Vervolgens kan je online stemmen welke 20 geluiden we voor 20 jaar in een tijdscapsule gaan bewaren om ze zo door te geven aan volgende generaties.

We zijn momenteel op zoek naar personen, wijken en organisaties in het Brugse die hier graag mee instappen. Het zou fijn zijn als we een aantal personen of organisaties vinden die andere buurtbewoners warm willen maken voor dit project. Contacteer gerust Louise voor meer info! >> louise.raes@kaap.be

Wil je zelf graag opnames maken?

Samen met jullie willen we op geluidenjacht. Hoor je een (a)typisch Brugs geluid of een geluid dat je gewoonweg fascineert? Neem je smartphone uit je broekzak, neem het op en stuur het door naar geluid@aifoon.org. Wie weet verdwijnt jouw geluid voor twintig jaar onder de grond in een tijdscapsule. 

Bekijk hier de tips en tricks van Stijn

Heb je vragen, contacteer dan gerust Louise Raes via louise@kaap.be.

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Nieuw interactieplatform

Nieuw interactieplatform
N.E.S.H.A.A. (Not Every Ship Has An Author) lanceert het nieuwe interactieplatform www.acursepoem.com, wa... (Lees meer)

Residentie A CURSE POEM

Residentie A CURSE POEM
N.E.S.H.A.A. wil bewust omgaan met referenties en bronmateriaal en vindt het belangrijk om de bronnen die een inspirati... (Lees meer)

Week van de Belgische muziek #unitedwejazz

Week van de Belgische muziek #unitedwejazz
Tijdens de Week van de Belgische Muziek schakelt ook de jazzsector een versnelling hoger. Verschillende spelers uit de s... (Lees meer)

Steun Live2020 met AMOK merch!

Steun Live2020 met AMOK merch!

Tijdens AMOK 2020 kon je exclusieve merch bekomen, ontworpen door Lost in the World (van creatief mastermind Davy Denduyver). We willen de laatste stuks integraal ten voordele van Live2020 verkopen in de week van 8 tot 14 februari - Week van de Belgische Muziek.

Wat is Live2020? Het fonds heeft de ambitie een aanvulling te bieden, waar nodig een extra bijdrage te leveren, aan door de huidige crisis op alle vlakken zwaar getroffen collega’s. 

Samen zamelen we geld in om mensen te helpen: al wie livemuziek mogelijk maakt (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies) en het nu financieel erg moeilijk heeft. Zij verdienen onze steun. 

Ontdek de merch hier