Terug naar overzicht
  • In beeld
  • 03/07/20 08:21

Phonorama Brugge

Geluidskunstenaar Stijn Dickel is in Brugge neergestreken en nodigt je uit om je stad auditief te ontdekken. Lees hier hoe je Brugge al luisterend kan beleven. 

Zy'j van Bruhhe ... Doe mee aan een Sound walk!

Ontdek je buurt met een koptelefoon op je oren en een recorder in de aanslag. Laat je leiden door wat je hoort en wees verbaasd over de poëzie van de geluiden die ons omringen. Plots beluister je de stad veel meer in detail en valt je op hoe stadsbewoners ook op een auditieve manier met elkaar samenleven. Kom gewoon af, je hoeft zelf niks mee te brengen! 
Reserveer via louise@kaap.be je plaats op een van de onderstaande data. 

Opgelet, er zijn steeds maar 10 plaatsen beschikbaar. 

  • zaterdag 25/07 (startpunt Guido Gezelletuin)
  • zaterdag 29/08 (startpunt De Republiek)
  • zaterdag 26/09 (startpunt De Republiek)
  • zaterdag 14/11 (startpunt De Republiek)

We vertrekken telkens om 14u, de wandeling eindigt om 16u.

Stuur ons jouw opnames!

Heb jij een (a)typisch geluid van de Brugse binnenstad? Deel het met ons! Je kan je opname via WeTransfer sturen naar geluid@aifoon.orgEen sound walk is spannender dan je denkt

Wat is een sound walk precies? En wat doet het met je? Louise Raes van KAAP ging mee op een sound walk van aifoon in Brugge. Ze ging geblinddoekt mee op geluidenwandeling en kon met versterkte zintuigen de geluidcompositie van de stad beleven. 

ARTIKEL: Lees hier de ervaringen van Louise
IN BEELD: Bekijk hier hoe een sound walk gaat


Wil je zelf graag opnames maken?

Samen met jullie willen we op geluidenjacht. Hoor je een (a)typisch Brugs geluid of een geluid dat je gewoonweg fascineert? Neem je smartphone uit je broekzak, neem het op en stuur het door naar geluid@aifoon.org. Wie weet verdwijnt jouw geluid voor twintig jaar onder de grond in een tijdscapsule. 

Bekijk hier de tips en tricks van Stijn


Heb je vragen, contacteer dan gerust Louise Raes via louise@kaap.be.


Tijdscapsule

In december 2020 maken we een selectie van geluiden die we in een tijdscapsule bewaren voor een periode van 20 jaar. Meer info volgt later. 

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Wilde Wijven

Wilde Wijven
Over de citroenen van Madame Bovary, eiersnijders uit de jaren 60, gek verklaarde kunstenaressen, maar ook over kolfmach... (Lees meer)

uitZOMERlijk

uitZOMERlijk

AFGELAST WEGENS VERSTRENGDE CORONAMAATREGELEN DOOR STAD BRUGGE

Ontdek muziek, dans, theater en comedy op twee mooie locaties in Brugge. Het volledige programma vind je op www.uitzomerlijk.be.

Met Cactus Muziekcentrum, KAAP, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Brugge Plus, Brugotta, Musea Brugge, de Bib, Triënnale Brugge, MOOOV, Lumière Brugge en Stad Brugge.

Zomer in O.

Zomer in O.

Muziek, theater, comedy, circus, dans, literatuur en beeldende kunst op unieke locaties in Oostende. Het volledige programma vind je op www.zomerino.be.

Met TAZ, KAAP, Kunstacademie aan Zee, Conservatorium aan Zee, kleinVerhaal, Mu.ZEE, Cultuurcentrum De Grote Post & Stad Oostende

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures
De negende editie van Jazz Brugge, een festival van kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge zet dit jaar in op&... (Lees meer)