Terug naar overzicht
 • In beeld
 • 03/07/20 08:21

Phonorama Brugge

Geluidskunstenaar Stijn Dickel is in Brugge neergestreken en nodigt je uit om je stad auditief te ontdekken. Lees hier hoe je Brugge al luisterend kan beleven. 

Zy'j van Bruhhe ... Doe mee aan een Sound walk!

Ontdek je buurt met een koptelefoon op je oren en een recorder in de aanslag. Laat je leiden door wat je hoort en wees verbaasd over de poëzie van de geluiden die ons omringen. Plots beluister je de stad veel meer in detail en valt je op hoe stadsbewoners ook op een auditieve manier met elkaar samenleven. Kom gewoon af, je hoeft zelf niks mee te brengen! 
Reserveer via louise@kaap.be je plaats op een van de onderstaande data. 

Opgelet, er zijn steeds maar 10 plaatsen beschikbaar. 

 • zaterdag 25/07 (startpunt Guido Gezelletuin)
 • zaterdag 29/08 (startpunt De Republiek)
 • zondag 20/09 (startpunt De Republiek)
 • zaterdag 14/11 (startpunt De Republiek)

We vertrekken telkens om 14u, de wandeling eindigt om 16u.

Stuur ons jouw opnames!

Heb jij een (a)typisch geluid van de Brugse binnenstad? Deel het met ons! Je kan je opname via WeTransfer sturen naar geluid@aifoon.orgEen sound walk is spannender dan je denkt

Wat is een sound walk precies? En wat doet het met je? Louise Raes van KAAP ging mee op een sound walk van aifoon in Brugge. Ze ging geblinddoekt mee op geluidenwandeling en kon met versterkte zintuigen de geluidcompositie van de stad beleven. 

ARTIKEL: Lees hier de ervaringen van Louise
IN BEELD: Bekijk hier hoe een sound walk gaat


Wil je zelf graag opnames maken?

Samen met jullie willen we op geluidenjacht. Hoor je een (a)typisch Brugs geluid of een geluid dat je gewoonweg fascineert? Neem je smartphone uit je broekzak, neem het op en stuur het door naar geluid@aifoon.org. Wie weet verdwijnt jouw geluid voor twintig jaar onder de grond in een tijdscapsule. 

Bekijk hier de tips en tricks van Stijn


Heb je vragen, contacteer dan gerust Louise Raes via louise@kaap.be.


Tijdscapsule

In december 2020 maken we een selectie van geluiden die we in een tijdscapsule bewaren voor een periode van 20 jaar. Meer info volgt later. 

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

We sluiten (opnieuw) even de deuren

We sluiten (opnieuw) even de deuren

Ten gevolge de nieuwe maatregelen vanuit de Vlaamse Overheid sluiten wij tot nader order opnieuw even de deuren. 

We betreuren niet zozeer de beslissingen die nu werden genomen, maar vooral de situatie waar iedereen zich nu in bevindt. We zijn niet alleen, dat beseffen we zeker en we gaan ons ook niet in de slachtofferrol werpen wetende dat er zoveel mensen nu fysiek strijden tegen corona.

Wij sluiten dus met geheven hoofd de deuren om hopelijk in een betere tijd opnieuw te kunnen openen. Zoals steeds betalen wij tickethouders terug, we rekenen op jouw begrip ons hiervoor de nodige tijd te geven. Bij vragen kan je ons altijd bereiken via info@kaap.be.

Afgelast: 

 • Nordmann - 07/11
 • Fred Van Hove (film) + Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro & Stan Maris - 08/11
 • Jazz Brugge - 13-15/11
 • Allez, Chantez! - 17/11
 • angel - Nele Vereecken - 19/11

Verder rest ons niets te zeggen dan... KAAP calm and carry on! Hou het veilig gastjes!

KAAP maakt / Residenten dans

KAAP maakt / Residenten dans
KAAP is meer dan een presentatieplek. Als (co)producent staan we jonge makers bij in het ontwikkelen en presen... (Lees meer)

Dwaal licht!

Dwaal licht!
KAAP, De Letterie, KANTL, De Auteurs, Poëziecentrum, ZANDZAND & Salon Blanc presenteren: Dwaal licht! Een... (Lees meer)

​Tiendaags stadsfestival AMOK sluit succesvol af

​Tiendaags stadsfestival AMOK sluit succesvol af
Kunstencentrum KAAP blikt tevreden terug op een succesvolle tweede editie van haar tiendaags stadsfestival AMOK. Net als... (Lees meer)