Terug naar overzicht
  • In beeld
  • 02/03/20 10:51

Phonorama

Hoe luister jij naar je buurt?

Iedereen die woont, werkt, leeft en beweegt in De Stadsrepubliek kan samen met ons op geluidenjacht. We brengen typische en minder typische wijkgeluiden in kaart en onderzoeken hoe we met geluid op een artistieke manier kunnen ingrijpen in de samenleving.

Het verloop en het resultaat van het traject ligt niet op voorhand vast, maar hangt af van de inbreng van buurtbewoners en iedereen die zijn oren wil spitsen in de buurt.

Ontdek je buurt met een koptelefoon op je oren en een recorder in de aanslag. Laat je leiden door wat je hoort en wees verbaasd over de po√ęzie van de geluiden die ons omringen. Plots beluister je de stad veel meer in detail en valt je op hoe stadsbewoners ook op een auditieve manier met elkaar samenleven.

Wil je graag zelf aan de slag en opnames maken? 

Ontleen een van onze 'eifoons', een opnametoestel in de vorm van een houten ei, en ga zelf op geluidenjacht. Neem contact op met Louise Raes (louiseraes@hotmail.be).


Een sound walk is spannender dan je denkt

Wat is een sound walk precies? En wat doet het met je? Louise Raes ging zelf ook al mee op een sound walk van aifoon in Brugge. Ze ging geblinddoekt mee op geluidenwandeling en kon met versterkte zintuigen de geluidcompositie van de stad beleven. In dit artikel deelt ze haar ervaringen ...

https://www.yumpu.com/nl/embed/view/3fvFnpHdV4rEkcmI


Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

LIVE stream kalender

LIVE stream kalender

Je hebt het misschien al zien passeren... wij organiseren de komende weken enkele livestreams die je NIET wil missen!

Deze week op de agenda: LIVE stream - Meytal Blanaru - Feldenkrais classKookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld: pt2LIVE stream - Sjahin During & Bence Huszar en LIVE stream - Bert Cools - huiskamerconcert

Volgende week: LIVE stream - Vitja Pauwels - huiskamerconcertLIVE stream - Wim Segers - huiskamerconcertLIVE stream - Mattias De Craene - solo

Opgelet, voor de workshops met Sien Vanmaele moet je op voorhand inschrijven (plaatsen zijn beperkt)

Update rond corona virus

Update rond corona virus

Goed nieuws en slecht nieuws voor ons wat het coronavirus betreft. Eerst het slechte nieuws? We blijven wat langer dicht, nu tot ten minste 5 april - en intussen viel ook het programma van de Gezusters Hirngespinst weg in de paasvakantie. Dat is het slechte nieuws!

Het goede nieuws dan? Wel, na een intense week bellen en videochatten kunnen we nu zeggen dat we al een paar nieuwe data hebben voor afgelaste concerten! 

  • Han Bennink + Harouna Samake zal plaatsvinden in KAAP | Oostende op zondag 29 november om 15u.
  • Niklas Paschburg + Mirek Coutigny (ism De Zwerver) zal plaatsvinden in KAAP | Oostende op woensdag 28 oktober om 20u.

We houden je uiteraard op de hoogte via alle mogelijke kanalen!

KAAP sluit even de deuren

KAAP sluit even de deuren
Donderdag 12 maart was het kantelpunt in wat we nu al het gespreksonderwerp van 2020 kunnen noemen, het corona... (Lees meer)

Optreden Niklas Paschburg geannuleerd

Optreden Niklas Paschburg geannuleerd

Wegens het coronavirus gelast Niklas Paschburg zijn Europese tournee af, waardoor ook helaas het optreden in KAAP | Oostende niet door zal gaan. We kijken samen met Muziekclub De Zwerver voor een nieuwe datum later in het jaar.