Terug naar overzicht
  • In beeld
  • 02/03/20 10:51

Phonorama

Hoe luister jij naar je buurt?

Iedereen die woont, werkt, leeft en beweegt in De Stadsrepubliek kan samen met ons op geluidenjacht. We brengen typische en minder typische wijkgeluiden in kaart en onderzoeken hoe we met geluid op een artistieke manier kunnen ingrijpen in de samenleving.

Het verloop en het resultaat van het traject ligt niet op voorhand vast, maar hangt af van de inbreng van buurtbewoners en iedereen die zijn oren wil spitsen in de buurt.

Ontdek je buurt met een koptelefoon op je oren en een recorder in de aanslag. Laat je leiden door wat je hoort en wees verbaasd over de poëzie van de geluiden die ons omringen. Plots beluister je de stad veel meer in detail en valt je op hoe stadsbewoners ook op een auditieve manier met elkaar samenleven.

Wil je graag zelf aan de slag en opnames maken? 

Ontleen een van onze 'eifoons', een opnametoestel in de vorm van een houten ei, en ga zelf op geluidenjacht. Neem contact op met Louise Raes (louiseraes@hotmail.be).


Een sound walk is spannender dan je denkt

Wat is een sound walk precies? En wat doet het met je? Louise Raes ging zelf ook al mee op een sound walk van aifoon in Brugge. Ze ging geblinddoekt mee op geluidenwandeling en kon met versterkte zintuigen de geluidcompositie van de stad beleven. In dit artikel deelt ze haar ervaringen ...

https://www.yumpu.com/nl/embed/view/3fvFnpHdV4rEkcmI


Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

KAAP maakt / Projecten

KAAP maakt / Projecten
Uit Volle Borst / Samen met inwoners uit de drie festivalsteden – Antwerpen, Brugge en Gent – presenteert All Arias... (Lees meer)

KAAP maakt / Projecten

KAAP maakt / Projecten
Phonorama /Geluidskunstenaar Stijn Dickel is in Brugge neergestreken en nodigt je uit om je stad auditief te ontdekken.... (Lees meer)

KAAP maakt / Projecten

KAAP maakt / Projecten
Peter Aers / PLAATS MAKEN / Hoe we samen leven. Als een in elkaar gevouwen denktank reizen 30 inwoners van Oostende lang... (Lees meer)

KAAP maakt / Residenten

KAAP maakt / Residenten
Mòs Ensemble is een Gentse jazz & improvisatie-groep die werkt rond composities en concepten van bassist Kobe Boon. Sfee... (Lees meer)