Terug naar overzicht
  • In beeld
  • 02/03/20 10:51

Phonorama

Hoe luister jij naar je buurt?

Iedereen die woont, werkt, leeft en beweegt in De Stadsrepubliek kan samen met ons op geluidenjacht. We brengen typische en minder typische wijkgeluiden in kaart en onderzoeken hoe we met geluid op een artistieke manier kunnen ingrijpen in de samenleving.

Het verloop en het resultaat van het traject ligt niet op voorhand vast, maar hangt af van de inbreng van buurtbewoners en iedereen die zijn oren wil spitsen in de buurt.

Ontdek je buurt met een koptelefoon op je oren en een recorder in de aanslag. Laat je leiden door wat je hoort en wees verbaasd over de poëzie van de geluiden die ons omringen. Plots beluister je de stad veel meer in detail en valt je op hoe stadsbewoners ook op een auditieve manier met elkaar samenleven.

Wil je graag zelf aan de slag en opnames maken? 

Ontleen een van onze 'eifoons', een opnametoestel in de vorm van een houten ei, en ga zelf op geluidenjacht. Neem contact op met Louise Raes (louiseraes@hotmail.be).


Een sound walk is spannender dan je denkt

Wat is een sound walk precies? En wat doet het met je? Louise Raes ging zelf ook al mee op een sound walk van aifoon in Brugge. Ze ging geblinddoekt mee op geluidenwandeling en kon met versterkte zintuigen de geluidcompositie van de stad beleven. In dit artikel deelt ze haar ervaringen ...

https://www.yumpu.com/nl/embed/view/3fvFnpHdV4rEkcmI


Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Phonorama Brugge

Phonorama Brugge
Geluidskunstenaar Stijn Dickel is in Brugge neergestreken en nodigt je uit om je stad auditief te ontdekken. Lees hier&n... (Lees meer)

KAAP zoekt programmator Woord!

KAAP zoekt een programmator Woord om het team te versterken. 
Interesse? Lees de vacature hier.

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures
De negende editie van Jazz Brugge, een festival van kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge zet dit jaar in op&... (Lees meer)

Oostendse cultuurhuizen staan samen sterk

Oostendse cultuurhuizen staan samen sterk
Met de slogan "Wat als ... muziek/theater/kunst het vaccin is", willen de Oostendse cultuurhuizen - kunstencentrum KAAP,... (Lees meer)