Terug naar overzicht
  • Nieuwsbericht
  • 26/05/20 12:08

Oostendse cultuurhuizen staan samen sterk

Met de slogan "Wat als ... muziek/theater/kunst het vaccin is", willen de Oostendse cultuurhuizen - kunstencentrum KAAP, Cultuurcentrum De Grote Post, KleinVerhaal, Theater aan Zee, Mu.zee en Muziekcentrum De Zwerver - een duidelijke boodschap brengen. 

Cultuur is niet aan het uitsterven, in tegendeel. Cultuur brengt soelaas, hoop en ontspanning, het neemt zorgen weg en bouwt antistoffen tegen de alledaagsheid van alles. 

Cultuur is ook een biotoop van onder andere kunstenaars, techniekers, programmatoren, onthaalmedewerkers en veel, veel vrijwilligers. 
Er is leven na covid-19, maar momenteel is het een kwestie van overleven. Met veel annulaties, (tijdelijke) werkloosheid en weinig tot geen zicht op heropening is het ook nog eens bang afwachten hoe het publiek zal reageren eenmaal de deuren weer open mogen. 

Met tijdelijke oplossingen zoals online livestreams, performances voor woonzorgcentra en het herboeken van geannuleerde voorstellingen en concerten ligt het lot van de cultuurhuizen niet alleen in de eigen handen of die van de veiligheidsraad. Het grote publiek heeft zeker een rol te spelen.
De Oostendse cultuurhuizen zullen hun verantwoordelijkheid nemen, dus zodra voorstellingen en concerten weer mogen plaatsvinden, laat zeker niet na om ons op te zoeken! Jouw veiligheid en gezondheid, maar ook die van onze medewerkers en artiesten, is onze prioriteit. Samen staan we sterk. En denk nu zelf... wat als muziek/theater/kunst het vaccin is?

Hopelijk tot binnenkort!

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Wilde Wijven

Wilde Wijven
Over de citroenen van Madame Bovary, eiersnijders uit de jaren 60, gek verklaarde kunstenaressen, maar ook over kolfmach... (Lees meer)

uitZOMERlijk

uitZOMERlijk

AFGELAST WEGENS VERSTRENGDE CORONAMAATREGELEN DOOR STAD BRUGGE

Ontdek muziek, dans, theater en comedy op twee mooie locaties in Brugge. Het volledige programma vind je op www.uitzomerlijk.be.

Met Cactus Muziekcentrum, KAAP, Concertgebouw Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Brugge Plus, Brugotta, Musea Brugge, de Bib, Triënnale Brugge, MOOOV, Lumière Brugge en Stad Brugge.

Zomer in O.

Zomer in O.

Muziek, theater, comedy, circus, dans, literatuur en beeldende kunst op unieke locaties in Oostende. Het volledige programma vind je op www.zomerino.be.

Met TAZ, KAAP, Kunstacademie aan Zee, Conservatorium aan Zee, kleinVerhaal, Mu.ZEE, Cultuurcentrum De Grote Post & Stad Oostende

Phonorama Brugge

Phonorama Brugge
Geluidskunstenaar Stijn Dickel is in Brugge neergestreken en nodigt je uit om je stad auditief te ontdekken. Lees hier&n... (Lees meer)