Terug naar overzicht
  • Nieuwsbericht
  • 26/05/20 12:08

Oostendse cultuurhuizen staan samen sterk

Met de slogan "Wat als ... muziek/theater/kunst het vaccin is", willen de Oostendse cultuurhuizen - kunstencentrum KAAP, Cultuurcentrum De Grote Post, KleinVerhaal, Theater aan Zee, Mu.zee en Muziekcentrum De Zwerver - een duidelijke boodschap brengen. 

Cultuur is niet aan het uitsterven, in tegendeel. Cultuur brengt soelaas, hoop en ontspanning, het neemt zorgen weg en bouwt antistoffen tegen de alledaagsheid van alles. 

Cultuur is ook een biotoop van onder andere kunstenaars, techniekers, programmatoren, onthaalmedewerkers en veel, veel vrijwilligers. 
Er is leven na covid-19, maar momenteel is het een kwestie van overleven. Met veel annulaties, (tijdelijke) werkloosheid en weinig tot geen zicht op heropening is het ook nog eens bang afwachten hoe het publiek zal reageren eenmaal de deuren weer open mogen. 

Met tijdelijke oplossingen zoals online livestreams, performances voor woonzorgcentra en het herboeken van geannuleerde voorstellingen en concerten ligt het lot van de cultuurhuizen niet alleen in de eigen handen of die van de veiligheidsraad. Het grote publiek heeft zeker een rol te spelen.
De Oostendse cultuurhuizen zullen hun verantwoordelijkheid nemen, dus zodra voorstellingen en concerten weer mogen plaatsvinden, laat zeker niet na om ons op te zoeken! Jouw veiligheid en gezondheid, maar ook die van onze medewerkers en artiesten, is onze prioriteit. Samen staan we sterk. En denk nu zelf... wat als muziek/theater/kunst het vaccin is?

Hopelijk tot binnenkort!

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

We sluiten (opnieuw) even de deuren

We sluiten (opnieuw) even de deuren

Ten gevolge de nieuwe maatregelen vanuit de Vlaamse Overheid sluiten wij tot nader order opnieuw even de deuren. 

We betreuren niet zozeer de beslissingen die nu werden genomen, maar vooral de situatie waar iedereen zich nu in bevindt. We zijn niet alleen, dat beseffen we zeker en we gaan ons ook niet in de slachtofferrol werpen wetende dat er zoveel mensen nu fysiek strijden tegen corona.

Wij sluiten dus met geheven hoofd de deuren om hopelijk in een betere tijd opnieuw te kunnen openen. Zoals steeds betalen wij tickethouders terug, we rekenen op jouw begrip ons hiervoor de nodige tijd te geven. Bij vragen kan je ons altijd bereiken via info@kaap.be.

Afgelast: 

  • Nordmann - 07/11
  • Fred Van Hove (film) + Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro & Stan Maris - 08/11
  • Jazz Brugge - 13-15/11
  • Allez, Chantez! - 17/11
  • angel - Nele Vereecken - 19/11

Verder rest ons niets te zeggen dan... KAAP calm and carry on! Hou het veilig gastjes!

KAAP maakt / Residenten dans

KAAP maakt / Residenten dans
KAAP is meer dan een presentatieplek. Als (co)producent staan we jonge makers bij in het ontwikkelen en presen... (Lees meer)

Dwaal licht!

Dwaal licht!
KAAP, De Letterie, KANTL, De Auteurs, Poëziecentrum, ZANDZAND & Salon Blanc presenteren: Dwaal licht! Een... (Lees meer)

​Tiendaags stadsfestival AMOK sluit succesvol af

​Tiendaags stadsfestival AMOK sluit succesvol af
Kunstencentrum KAAP blikt tevreden terug op een succesvolle tweede editie van haar tiendaags stadsfestival AMOK. Net als... (Lees meer)