Terug naar overzicht
  • Nieuwsbericht
  • 26/05/20 12:08

Oostendse cultuurhuizen staan samen sterk

Met de slogan "Wat als ... muziek/theater/kunst het vaccin is", willen de Oostendse cultuurhuizen - kunstencentrum KAAP, Cultuurcentrum De Grote Post, KleinVerhaal, Theater aan Zee, Mu.zee en Muziekcentrum De Zwerver - een duidelijke boodschap brengen. 

Cultuur is niet aan het uitsterven, in tegendeel. Cultuur brengt soelaas, hoop en ontspanning, het neemt zorgen weg en bouwt antistoffen tegen de alledaagsheid van alles. 

Cultuur is ook een biotoop van onder andere kunstenaars, techniekers, programmatoren, onthaalmedewerkers en veel, veel vrijwilligers. 
Er is leven na covid-19, maar momenteel is het een kwestie van overleven. Met veel annulaties, (tijdelijke) werkloosheid en weinig tot geen zicht op heropening is het ook nog eens bang afwachten hoe het publiek zal reageren eenmaal de deuren weer open mogen. 

Met tijdelijke oplossingen zoals online livestreams, performances voor woonzorgcentra en het herboeken van geannuleerde voorstellingen en concerten ligt het lot van de cultuurhuizen niet alleen in de eigen handen of die van de veiligheidsraad. Het grote publiek heeft zeker een rol te spelen.
De Oostendse cultuurhuizen zullen hun verantwoordelijkheid nemen, dus zodra voorstellingen en concerten weer mogen plaatsvinden, laat zeker niet na om ons op te zoeken! Jouw veiligheid en gezondheid, maar ook die van onze medewerkers en artiesten, is onze prioriteit. Samen staan we sterk. En denk nu zelf... wat als muziek/theater/kunst het vaccin is?

Hopelijk tot binnenkort!

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

Phonorama Brugge

Phonorama Brugge
Geluidskunstenaar Stijn Dickel is in Brugge neergestreken en nodigt je uit om je stad auditief te ontdekken. Lees hier&n... (Lees meer)

KAAP zoekt programmator Woord!

KAAP zoekt een programmator Woord om het team te versterken. 
Interesse? Lees de vacature hier.

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures
De negende editie van Jazz Brugge, een festival van kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge zet dit jaar in op&... (Lees meer)

Alle livestreams online

Acht weken lang hebben we één of meerdere huiskamerconcerten per week uitgezonden via Facebook. Artiesten waar... (Lees meer)