Terug naar overzicht
  • Nieuwsbericht
  • 28/05/20 07:10

Jazz Brugge 2020 — Crossing Cultures

De negende editie van Jazz Brugge, een festival van kunstencentrum KAAP en Concertgebouw Brugge zet dit jaar in op 'Crossing Cultures' en omarmt zo de jazzinvloeden uit alle windstreken en van diverse muziekgenres. 

Van 13 tot en met 15 november 2020 verandert het Concertgebouw Brugge in een walhalla voor de jazz liefhebber. Als alles kan doorgaan zoals gepland, verwachten we onder meer Bram De LoozeAvishai CohenMichel Portal Quintet en Aka Moon op onze podia. Met nieuw werk van Dave Douglas en exclusieve ‘prelistenings’ van albumreleases op het W.E.R.F. Records-label investeert Jazz Brugge ook in creaties en coproductie. 


'De musici van deze negende editie bewijzen de immer actuele zeggingskracht van de jazz in deze ongekende tijden. De wijze waarop invloeden uit aangrenzende muzikale gebieden worden gesublimeerd, mag als voorbeeld dienen in een sterk polariserende wereld' - aldus Jaïr Tchong, programmator Jazz Brugge. 

Alle info: www.jazzbrugge.be  


Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

We sluiten (opnieuw) even de deuren

We sluiten (opnieuw) even de deuren

Ten gevolge de nieuwe maatregelen vanuit de Vlaamse Overheid sluiten wij tot nader order opnieuw even de deuren. 

We betreuren niet zozeer de beslissingen die nu werden genomen, maar vooral de situatie waar iedereen zich nu in bevindt. We zijn niet alleen, dat beseffen we zeker en we gaan ons ook niet in de slachtofferrol werpen wetende dat er zoveel mensen nu fysiek strijden tegen corona.

Wij sluiten dus met geheven hoofd de deuren om hopelijk in een betere tijd opnieuw te kunnen openen. Zoals steeds betalen wij tickethouders terug, we rekenen op jouw begrip ons hiervoor de nodige tijd te geven. Bij vragen kan je ons altijd bereiken via info@kaap.be.

Afgelast: 

  • Nordmann - 07/11
  • Fred Van Hove (film) + Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro & Stan Maris - 08/11
  • Jazz Brugge - 13-15/11
  • Allez, Chantez! - 17/11
  • angel - Nele Vereecken - 19/11

Verder rest ons niets te zeggen dan... KAAP calm and carry on! Hou het veilig gastjes!

KAAP maakt / Residenten dans

KAAP maakt / Residenten dans
KAAP is meer dan een presentatieplek. Als (co)producent staan we jonge makers bij in het ontwikkelen en presen... (Lees meer)

Dwaal licht!

Dwaal licht!
KAAP, De Letterie, KANTL, De Auteurs, Poëziecentrum, ZANDZAND & Salon Blanc presenteren: Dwaal licht! Een... (Lees meer)

​Tiendaags stadsfestival AMOK sluit succesvol af

​Tiendaags stadsfestival AMOK sluit succesvol af
Kunstencentrum KAAP blikt tevreden terug op een succesvolle tweede editie van haar tiendaags stadsfestival AMOK. Net als... (Lees meer)