Terug naar overzicht
  • Artikel
  • 21/02/20 14:37

Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI) subsidieert verlichting KAAP | De Groenplaats

Duurzaamheid is één van onze kernwaarden. Zo dringen we aan dat artiesten zoveel mogelijk het openbaar vervoer nemen om tot onze centraal gelegen locaties te komen, dringen we ook papierverspilling terug door digitale tickets aan te bieden en zelf een paperless organisatie te zijn, ook het wagenpark werd gehalveerd en elke medewerker bij KAAP heeft een BlueBike abonnement en pendelt tussen de locaties met het openbaar vervoer. KAAP was trouwens een van de drijvende krachten achter de oprichting van GreenTrack Brugge

Daarom vinden we het ook belangrijk om te blijven investeren in onze infrastructuur. Zeker in deze sector, waar we continu met licht en geluid werken, kruipt er niet alleen veel energie op het podium maar boven, naast en achter de schermen evenzeer. De verlichting in KAAP | De Groenplaats was - dringend - aan vervanging toe. Met de hedendaagse normen en onze eigen waarden in acht moest hier dus verandering in komen. Zijnde een vzw in de kunstensector was dit helaas een riante kost die we niet onmiddellijk zelf konden realiseren. 

Dankzij 

Meer nieuwsberichten Ontdek alle andere artikels

LIVE stream kalender

LIVE stream kalender

Je hebt het misschien al zien passeren... wij organiseren de komende weken enkele livestreams die je NIET wil missen!

Deze week op de agenda: LIVE stream - Meytal Blanaru - Feldenkrais classKookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld: pt2LIVE stream - Sjahin During & Bence Huszar en LIVE stream - Bert Cools - huiskamerconcert

Volgende week: LIVE stream - Vitja Pauwels - huiskamerconcertLIVE stream - Wim Segers - huiskamerconcertLIVE stream - Mattias De Craene - solo

Opgelet, voor de workshops met Sien Vanmaele moet je op voorhand inschrijven (plaatsen zijn beperkt)

Update rond corona virus

Update rond corona virus

Goed nieuws en slecht nieuws voor ons wat het coronavirus betreft. Eerst het slechte nieuws? We blijven wat langer dicht, nu tot ten minste 5 april - en intussen viel ook het programma van de Gezusters Hirngespinst weg in de paasvakantie. Dat is het slechte nieuws!

Het goede nieuws dan? Wel, na een intense week bellen en videochatten kunnen we nu zeggen dat we al een paar nieuwe data hebben voor afgelaste concerten! 

  • Han Bennink + Harouna Samake zal plaatsvinden in KAAP | Oostende op zondag 29 november om 15u.
  • Niklas Paschburg + Mirek Coutigny (ism De Zwerver) zal plaatsvinden in KAAP | Oostende op woensdag 28 oktober om 20u.

We houden je uiteraard op de hoogte via alle mogelijke kanalen!

KAAP sluit even de deuren

KAAP sluit even de deuren
Donderdag 12 maart was het kantelpunt in wat we nu al het gespreksonderwerp van 2020 kunnen noemen, het corona... (Lees meer)

Optreden Niklas Paschburg geannuleerd

Optreden Niklas Paschburg geannuleerd

Wegens het coronavirus gelast Niklas Paschburg zijn Europese tournee af, waardoor ook helaas het optreden in KAAP | Oostende niet door zal gaan. We kijken samen met Muziekclub De Zwerver voor een nieuwe datum later in het jaar.