Vacature Curator en Projectleider voor AMOK 2024

Brugge
Oostende

KAAP zoekt een Curator en projectleider AMOK 2024

Find the job description in English or French in the documents below.

 

Organisatie

KAAP is een jong Vlaams kunstencentrum in Brugge en Oostende dat via duurzame kunsttrajecten inzet op twee steden. Met een vernieuwde, gelaagde artistieke werking en een programma dat bestaat uit woord, beeld en klank wil KAAP bruggen slaan, verwonderen, inspireren en samenbrengen.

AMOK

AMOK is een tweejaarlijks festival in Brugge dat georganiseerd wordt door KAAP in oktober 2024. AMOK is een multidisciplinair project waarbij “muziek de dans leidt”. Gedurende tien dagen wil AMOK de stad verklanken, verbinden en verbeelden, waarbij we de artistieke verbeelding inzetten om publieke, gedeelde en niet monofunctionele ruimte te maken. De stad geeft ons site-specifieke projecten, concerten op bijzondere locaties en performances die de grenzen van de disciplines en de klassieke kunstruimte verkennen of zelfs doorbreken.

Functie

Om de volgende editie van dit unieke festival mee vorm te geven, zijn we op zoek naar een festivalcurator.
Het is je taak om het festival vanuit de basismissie van het project, conceptueel vorm te geven. Hierbij heb je aandacht voor zowel het verbinden van actoren in de stad als voor een bovenlokale en zelfs internationale uitstraling van het festival. We zoeken iemand met een sterk inlevingsvermogen in de specifieke contexten en verhalen die Brugge te bieden heeft en deze kan koppelen aan krachtige artistieke projecten met een landelijke en internationale kwaliteit en uitstraling. De precieze afbakening en het aandeel van specifieke programma-onderdelen gebeurt in onderling overleg, je bent als curator co-programmator en projectleider van het festival.

Concreet verwachten we dat je

 • met input van het artistiek team van KAAP, De Republiek en de productionele werking een boeiend en dynamisch meerdaags festivalprogramma samenstelt en de festivaldramaturgie bepaalt.
 • in gesprek wil gaan met een artistiek team en met verschillende partnerorganisaties binnen de stad.
 • radicale ideeën durft binnen te brengen, atypische partnerships aan durft te gaan om samen met kunstenaars met maatschappelijk engagement nieuwe perspectieven binnen te brengen.
 • actief mee nadenkt over mogelijke (participatieve) trajecten i.s.m. de publieksmedewerkers.
 • Voldoende fysieke aanwezig bent in Brugge, met geleidelijk groter wordende intensiteit naarmate de startdatum van het festival nadert. Exacte engagementen zijn af te spreken bij de start van de overeenkomst.

Profiel

 • Je bent thuis in de hedendaagse podiumkunsten, hebt een grondige kennis van avontuurlijke muziek, met een sterk gevoel voor multi -en transdisciplinaire kunstvormen
 • Je bent communicatief en weet van aanpakken
 • Je werkt graag in teamverband en kan het team aansturen vanuit duidelijk geformuleerde kaders
 • Je hebt oog voor wat een actief publiek dat wil ontdekken en beleven kan aanspreken
 • Je bent een outreacher die zelf meedenkt hoe je de publieken bereikt en aanspreekt
 • Je hebt een visie over waarom en wanneer een publiek voyeur, participant of co-creator kan zijn
 • Je kent de productionele logica van meerdaagse en samengestelde programma’s
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in het opzetten van festivals die zich verhouden tot de stedelijke realiteit
 • Je hebt ervaring met het werken in situ of op locatie
 • Je hebt ervaring in het samenwerken met andere niet - culturele actoren en je hebt goesting om die aan te spreken en uit te dagen tot avontuurlijke en duurzame samenwerkingen
 • Je hebt ervaring met het werken binnen een gegeven budgettair kader en hebt de flexibiliteit om artistieke dromen aan te passen aan een financiële realiteit vacature

Wij bieden

 • Een boeiende samenwerking met het kernteam bestaande uit een muziekprogrammator, podiumprogrammator, programmator literatuur en reflectie in een kunstencentrum.
 • Een forfaitaire vergoeding, marktconform in verhouding tot de opdracht.

Interesse?

Stuur dan je gemotiveerde kandidatuur via brief, video of andere vorm naar directeur Rolf Quaghebeur (rolf.quaghebeur@kaap.be). Deze bevat minstens een korte bio, cv en je motivatie voor deze opdracht. Aanmelden kan tot 15 juni 2023 om middernacht.
Uit de verschillende aanmeldingen zal een beperkte selectie van kandidaten gemaakt worden.
In dialoog met de organisatie en tegen vergoeding zal dan gevraagd worden om een eerste conceptplan op te maken. De definitieve selectie wordt gemaakt tussen 12 en 25 september 2023.
Deze vacature betreft een tijdelijke opdracht die afloopt 1 maand na het festival in 2024.
KAAP respecteert gedurende de hele procedure alle regels met betrekking tot auteursrechten en zal elke kandidatuur met de nodige discretie behandelen.