Both, Two—Vera Tussing & Esse Vanderbruggen
Terug naar overzicht

Both, Two—Vera Tussing & Esse Vanderbruggen

Zintuiglijk dansduet van KAAP-maker

  • Podium
  • Donderdag 01 maart & vrijdag 02 maart, 20:30
  • KAAP | De Werf

Deze dansvoorstelling is toegankelijk voor personen met een visuele beperking. Naast het visuele aspect van dans is er ook veel aandacht voor het tactiele aspect. Een zintuiglijke ervaring, zowel voor zienden, slechtzienden als blinden.


Twee vrouwenlichamen verstrengelen zich, tot er nog maar één overblijft. Of zijn het drie lichamen? Waar begint een lichaam eigenlijk?
Met een dansduet als vertrekpunt, onderzoeken Vera Tussing en Esse Vanderbruggen de grenzen van menselijke begrijpelijkheid. Welke verhalen roept dit dynamisch samengesteld wezen op? Welke buitengewone elementen moeten botsen om tot iets vertrouwds te komen? Of net tot iets nieuws? Both, Two wil het visuele overspoelen met andere zintuiglijke elementen. Met horen, aanraken, verbeelden. Tijdens een duet dat refereert aan de stijlfiguren van het genre en ze tegelijk overstijgt, weerklinkt een heldere vraag. Wat kan het vandaag betekenen om met twee samen te zijn?

• Vera Tussing focust al langer op zintuiglijkheid, zoals met de voorstelling Mazing (2017) die reeds in Brugge te zien was. Tijdens Dansand brachten ze reeds een toonmoment van work in progress van Both, Two op het strand van Oostende.  Sinds 2017 is Vera Tussing ook betrokken bij KAAP als Kaapmaker.


organisatie
KAAP
locatie
KAAP | De Werf

regie
Vera Tussing
performance en creatie
Vera Tussing & Esse Vanderbruggen
dramaturgie
Seb Kann
copywriting
JS Rafaeli
kostuums
Sofie Durnez
video
Zoilly Molnar
geluid
Mike Picknett
licht
Bert van Dijck
feedback
Saïd Gharbi
fotografie
Alessandra Rocchetti

productie
HIROS
coproductie
Kaaitheater, KAAP, The Place, IN / FINITY
Ondersteuning, Onderzoek, Residenties
Vlaamse Gemeenschap, South East Dance, The Place, CND Paris, Tanzhaus Zuerich, ImpulsTanz , BUDA, STUK, KAAP, De Markten, Cc 't Vondel, De Warande, Stems Gallery / Cindy Daignault, Klein Verzet
bijkomende steun en dank aan
Esther Severi, Anneleen Keppens, Zoltan Vakulya, Chen Wei Lee, Gorka Gurrutxaga, Laura Poletti, Magrit Duchateau, TOPAZ, Susan Carter-Schwantes & Clara Levy